Ugrás a tartalomra

Új bemutatóra készül a topolyai Mara Amatőr Színház

2021.04.29
07:20
2021.04.29
19:32
Forrás
Pannon RTV
Molnár Ferenc Üvegcipő című játékát mutatják be, mely a 20. század elején játszódik. A fordulatos vígjátékot költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át.

Az előadást Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésze rendezte. A mai bemutatóra már elfogytak a jegyek, de a május 9-ei reprízre még van szabad hely.

Szorgalmasan készült a topolyai Mara Amatőr Színház társulata Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékának a bemutatójára. Pastyik Nóra először lép fel ebben a csapatban. Mint mondja, nagyon élvezte a próbákat és reméli, hogy a nézőknek is tetszik majd az előadás.

„Én egy gazdag férfi lányát alakítom, nem sokat vagyok színpadon igazából a darabban. Ez az egyik, mert a legelején énekelni is fogok. Eredetileg nagyon örülök annak, hogy lakodalom van, és meghallgatom a főszereplő cseléd lánynak a gondjait, bajait.”

Fekete Dóra az egyik főszereplőt személyesíti meg. Elmondta, mivel a járvány miatt ritkábban volt próbájuk, nehéz volt követnie a karaktere fejlődését.

„Szabó Irmát játszom, aki egy cselédlány, aki beleszeretett a bútortervező, rajzoló Sípos úrba. A szereppel megbarátkozni nehéz volt, mert van olyan dolog, amiben nekem nincs. Nagyon nehéz volt összeszednem ezeket a kis szösszeneteket, de megbirkóztam vele, úgyhogy sikerült.”

Ez egy szerelmi történet. Arról is szól, hogy mindenki abba szeret bele, akibe nem kellene, aki nem viszonozza - emelte ki a rendező, Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésze.

„Azt kérték tőlem, hogy klasszikusat hozzak. Erről eszembe jutott egy mondat, hogy a klasszikusok írják a legnagyobb marhaságokat. Erről pedig eszembe jutott ez a darab, mert ez a mondat ebben a darabban hangzott el. Így kezdődött a történet. Ebben a darabban sok-sok évvel ezelőtt játszottam is. Körülbelül minden mondatát ismerem. Eszembe jutott, ha ez megérintette az én kis agyamat, akkor lehet van benne valami.”

A korlátozott férőhelyek miatt a bemutatóra már nem lehet jegyet kapni. Az érdeklődők legközelebb május 9-én láthatják az előadást a topolyai színpadon.

Mara Amatőr Színház
Topolya
bemutató
Üvegcipő

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.