Ugrás a tartalomra

Új darabbal készül a KDSZ társulata

2022.12.15
12:57
2022.12.15
19:42
Forrás
Pannon RTV
A Föld fia című előadás próbái zajlanak a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A darab Gunilla Boëthus svéd drámaíró műve alapján készül. Az előadás bemutatója december 22-én lesz a Kosztolányi Dezső Színházban.

A cselekmény groteszk humora és nem mindennapi története által egy félig földbe született fiú és családjának élete elevenedik meg előttünk, egy 4x4 négyzetméternyi területen. A színpadon egyszerre lesz jelen a naturalizmus, a költészet és az abszurditás. Az előadás bemutatója december 22-én lesz a Kosztolányi Dezső Színházban.

Hegymegi Máté, rendező: „Egy olyan fiatal pár elég korán való gyermekvállalásáról szól, ahol egy olyan gyermek születik, aki egy különleges fiú és teljesen másfajta figyelmet igényel. Az egész darab ezt járja körbe és mindehhez a Gunilla egy olyan témát választ, amivel én még nem találkoztam és számomra nagyon nagyon izgalmas. Egy olyan szürreális világba teszi az egészet, ahol ez a gyermek a Földbe születik és az egész darabban tulajdonképpen kimozdíthatatlan. Az erdőben születik, ahol félig a földben él és a szülőknek ezt a kitettségét járja körül a darab.”

Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.