Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Új előadással készül a bácsfeketehegyi Soma Színtársulat

2018-01-13
07:41
2018-01-13
17:09
Forrás
Pannon RTV
Idén is vígjátékkal örvendeztetik meg a helyi és környékbeli közönséget, Hamvai Kornél: Kitty Flynn, szerelmes bulvárkrimi két felvonásban című darabja került a repertoárra.

Vidám hangulatban telnek a Soma Színtársulat olvasópróbái a Kultúrotthonban. A Kitty Flynn című darab az 1870-es években játszódik egy londoni szállodában, helyzet és jellemkomikumban is gazdag.

Szabó László, tag, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Egy szállodatulajdonost játszok ebben a darabban, förtelmes karakterrel, majdnem hasonlít a Hyppolitban játszott szerepemhez, de csak majdnem, nagyon tetszik, meglátjuk, mert most még a próba elején vagyunk.”

A Feketics Művelődési Egyesület vezetőségének meghívására Ralbovszki Csaba a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja vállalta a rendezői munkát.

Ralbovszki Csaba, rendező: „Már előbb is a fejemben megszületett a gondolat, hogy haza kellene, hogy jöjjek egy picit, mert bácsfeketehegyi születésű vagyok és, hogy segítsek itt. Egyébként én is az alapításánál itt voltam, jelen voltam a Somában, abban az időben középiskolásként, amikor gimnáziumba jártam, úgyhogy nekem nagyon nagy eufória megint itt lenni.”

A fiatal és idősebb lelkes amatőrökből álló társulat jól összeszokott, a civil munka, a tanulás és a magánélet mellett is összeállt a csapat a nem kevés időt és energiát igénylő próbákhoz.

Szukola Béla, vezető, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Tavaly, illetve tavaly előtt is egy olyan csapatot sikerült összeverbuválnunk, ahol a színjátszók mellé tudni kell, hogy a versmondók köréből is hárman-négyen erősítik a csapatot és ez a tízes-tizenkettes létszámú társulat immár harmadik éve működik együtt.”

Március végén, április elején lesz a bemutatója a Soma új darabjának Bácsfeketehegyen, majd az Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján és a környező településeken is megtekintheti a színházkedvelő közönség.

Soma Színtársulat
Bácsfeketehegy
Ralbovszki Csaba

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.