Ugrás a tartalomra

Új előadással készül a bácsfeketehegyi Soma Színtársulat

2018.01.13
07:41
2018.01.13
17:09
Forrás
Pannon RTV
Idén is vígjátékkal örvendeztetik meg a helyi és környékbeli közönséget, Hamvai Kornél: Kitty Flynn, szerelmes bulvárkrimi két felvonásban című darabja került a repertoárra.

Vidám hangulatban telnek a Soma Színtársulat olvasópróbái a Kultúrotthonban. A Kitty Flynn című darab az 1870-es években játszódik egy londoni szállodában, helyzet és jellemkomikumban is gazdag.

Szabó László, tag, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Egy szállodatulajdonost játszok ebben a darabban, förtelmes karakterrel, majdnem hasonlít a Hyppolitban játszott szerepemhez, de csak majdnem, nagyon tetszik, meglátjuk, mert most még a próba elején vagyunk.”

A Feketics Művelődési Egyesület vezetőségének meghívására Ralbovszki Csaba a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja vállalta a rendezői munkát.

Ralbovszki Csaba, rendező: „Már előbb is a fejemben megszületett a gondolat, hogy haza kellene, hogy jöjjek egy picit, mert bácsfeketehegyi születésű vagyok és, hogy segítsek itt. Egyébként én is az alapításánál itt voltam, jelen voltam a Somában, abban az időben középiskolásként, amikor gimnáziumba jártam, úgyhogy nekem nagyon nagy eufória megint itt lenni.”

A fiatal és idősebb lelkes amatőrökből álló társulat jól összeszokott, a civil munka, a tanulás és a magánélet mellett is összeállt a csapat a nem kevés időt és energiát igénylő próbákhoz.

Szukola Béla, vezető, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Tavaly, illetve tavaly előtt is egy olyan csapatot sikerült összeverbuválnunk, ahol a színjátszók mellé tudni kell, hogy a versmondók köréből is hárman-négyen erősítik a csapatot és ez a tízes-tizenkettes létszámú társulat immár harmadik éve működik együtt.”

Március végén, április elején lesz a bemutatója a Soma új darabjának Bácsfeketehegyen, majd az Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján és a környező településeken is megtekintheti a színházkedvelő közönség.

Soma Színtársulat
Bácsfeketehegy
Ralbovszki Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.