Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Új előadással készül a bácsfeketehegyi Soma Színtársulat

2018-01-13
07:41
2018-01-13
17:09
Forrás
Pannon RTV
Idén is vígjátékkal örvendeztetik meg a helyi és környékbeli közönséget, Hamvai Kornél: Kitty Flynn, szerelmes bulvárkrimi két felvonásban című darabja került a repertoárra.

Vidám hangulatban telnek a Soma Színtársulat olvasópróbái a Kultúrotthonban. A Kitty Flynn című darab az 1870-es években játszódik egy londoni szállodában, helyzet és jellemkomikumban is gazdag.

Szabó László, tag, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Egy szállodatulajdonost játszok ebben a darabban, förtelmes karakterrel, majdnem hasonlít a Hyppolitban játszott szerepemhez, de csak majdnem, nagyon tetszik, meglátjuk, mert most még a próba elején vagyunk.”

A Feketics Művelődési Egyesület vezetőségének meghívására Ralbovszki Csaba a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja vállalta a rendezői munkát.

Ralbovszki Csaba, rendező: „Már előbb is a fejemben megszületett a gondolat, hogy haza kellene, hogy jöjjek egy picit, mert bácsfeketehegyi születésű vagyok és, hogy segítsek itt. Egyébként én is az alapításánál itt voltam, jelen voltam a Somában, abban az időben középiskolásként, amikor gimnáziumba jártam, úgyhogy nekem nagyon nagy eufória megint itt lenni.”

A fiatal és idősebb lelkes amatőrökből álló társulat jól összeszokott, a civil munka, a tanulás és a magánélet mellett is összeállt a csapat a nem kevés időt és energiát igénylő próbákhoz.

Szukola Béla, vezető, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Tavaly, illetve tavaly előtt is egy olyan csapatot sikerült összeverbuválnunk, ahol a színjátszók mellé tudni kell, hogy a versmondók köréből is hárman-négyen erősítik a csapatot és ez a tízes-tizenkettes létszámú társulat immár harmadik éve működik együtt.”

Március végén, április elején lesz a bemutatója a Soma új darabjának Bácsfeketehegyen, majd az Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján és a környező településeken is megtekintheti a színházkedvelő közönség.

Soma Színtársulat
Bácsfeketehegy
Ralbovszki Csaba

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.