Ugrás a tartalomra

Új évad: Újvilág

2019.10.06
13:39
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Pass Andrea Újvilág című fiatalokat megszólító előadásával nyitotta az évadot a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata.

A darab az emberi kapcsolatok alakulásáról, a kirekesztő gondolkodásról, a szélsőséges mozgalmak születéséről is szól.

Pass Andrea maga írja és rendezi előadásait. Az Újvilág egy probléma-feldolgozó színház. Kérdéseket vet fel a társadalomban működő előítéletekről, a sérelmek által kiváltott agresszióról, házasságról és válásról, de kész válaszokat nem ad. „Nem túl eredeti történetről van szó, inkább sablonos,de ugyanakkor megpróbáljuk részletesen kifejteni a problémákat. Ezt támasztja alá a színészi játék, ami segíti a nézőt a problémák mélyére látni” - részletezte Pass Andrea.

Az előadás lakótelepi családdráma, a történet a múlt században játszódik Magyarországon, amikor rendszeresek voltak a balhék a skinheadekkel. A főszerepet játszó Greguss Lilla most debütált először kőszínházban: „Nagyon boldog vagyok, el sem hiszem, hogy anya mellett állhattam a színpadon és nemcsak anya mellett, hanem ezek a színészek mellett, és hogy a Népszínházban fordulhattam meg.”

G. Erdélyi Hermina nagyon élvezte a közös munkát, lányával most játszott először egy színpadon: „Nagyon jó energiákat mozgattunk ketten a próbafolyamat alatt. Az is jó volt, hogy együtt lehettünk, mivel egész nyáron a Tanyaszínházban játszott. Ilyen még nem volt, hogy két hónapig nem volt itthon, úgyhogy ez engem eléggé megviselt, most viszont visszakaptam egy hónapra. Egy teljes hónapig reggel, este együtt dolgoztunk.”

Az előadást a Jadran színpadán játsszák. Az előadások után minden esetben beszélgetnek a darabban felvetett problémákról a diákokkal.

Újvilág
évad
Szabadkai Népszínház
Magyar Társulat
Pass Andrea
Szabadka

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.