Ugrás a tartalomra

Új filmeket mutatnak be a vajdasági magyar mozgókép napja alkalmából

2022.10.12
10:48
2022.10.12
16:46
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar mozgókép napja alkalmából tartják meg a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválját több vajdasági városban.

Szabadkán, Zentán, Újvidéken, Zomborban, Topolyán és Magyarkanizsán csütörtökön és pénteken nyolc új film kerül bemutatásra. Ebben a két napban a magyarkanizsai közönség is azokat az új alkotásokat tekintheti meg, melyek vajdasági magyar alkotók által készültek.

Iván Attila, szervező: „Szerencsére az idén tényleg sok filmet tudunk bemutatni, ugyanis újra megindult a vajdasági magyar filmgyártás is, mint tudjuk két nagyjátékfilm is készül időközben, amelyet valószínűleg jövőre, vagy azután tudunk bemutatni. De ezek rövidebb, kis lélegzetű dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek, amelyek hűen tükrözik azt a közeget, ahol előállították őket, tehát a vajdasági közeget. Mind Vajdaságról, vajdasági emberekről szólnak ezek a filmek és ezért is fontosak nekünk, számunkra, hogy megismerhessük még jobban ezt a műfajt.”

vajdasági magyar mozgókép napja
Szabadka
Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja
Antika
Zenta
Újvidék
Zombor
Iván Attila

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.