Ugrás a tartalomra

Új helyre költözött a Pannon Rádió stúdiója

2018.05.08
16:27
2018.05.08
19:11
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió stúdiója hosszú előkészületeket követően új helyre költözött. A rádió munkatársai ma elfoglalhatták új helyüket egy sokkal tágasabb, műszakilag sokkal fejlettebb stúdióban.

A Pannon Rádió stúdiója új helyszínre költözött, ami sokkal tágasabb mint a régi. Ez azt jelenti, hogy sokkal több vendéget tudnak majd fogadni műsoraikban. A rádió új technikát is kapott ami sokkal szebb és minőségesebb hangzást jelent majd a hallgatók számára.

Profibb hangzás, hamisítatlan, kereskedelmi rádiós hangzásvilág, korszerű stúdió. A Pannon Rádió komoly műszaki megújuláson esett át.

Sóti Juli, műsorvezető, Pannon Presszó: „Eddig még csak néhány órája vagyunk itt, de nagyon hangulatos az új stúdió. Egy kicsit rossz, hogy egyedül vagyok itt bent, de majd hívok nagyon sok vendéget, és akkor feltöltjük a termet remélhetően. Most ebben az új helyiségben, most tudunk egy kicsit több zenekart is várni.”

Hónapokig tartottak a rádióstúdió költözésének előkészületei, mivel egy teljesen új és korszerű technikai alapot építettek fel a Pannon RTV műszaki munkatársai.

Tamasi Csaba, műszaki vezető, Pannon Rádió: „A Pannon rádió a mai naptól egy teljesen új technikai rendszerrel és szoftverrel fogja sugározni a rádióműsorát. A technikusoknak kicsikét összetettebb most a munkájuk, de ez a Pannon rádió hangzásvilágban sokkal jobban elő fog jönni, megszűnnek a zeneszámok közötti szünetek, sokkal dinamikusabb és pörgősebb lesz a műsor.”

Világszerte versenyképes, modern hangzás. Ezt teszi lehetővé az új rendszer. A műsorvezető munkáját monitorok, vadonatúj mikrofonok és egyéb felszerelés is segíti.

Soós Georgina, főszerkesztő, Pannon Rádió: „Nem volt egy állandó helye a rádiónak. Egy ideiglenes helyszínen voltunk, igazából egy stúdióvá alakított irodában, ami semmilyen szempontból nem felel meg egy profi rádiós műsor követelményeinek. Most viszont végre van egy állandó helyünk, egy nagyon jól felszerelt nagyon szép, teljesen új stúdió, illetve egy ehhez tartozó felszerelés.”

A Pannon Rádió idén ünnepli fennállásának tizedik születésnapját. A rádió munkatársai pedig ebben az évben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elektronikus sajtódíját is elnyerték.

Szabadka
Pannon Rádió

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.