Ugrás a tartalomra

Új kézjeggyel bővült Lifka Sándor padja

2020.09.13
16:13
2020.09.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
Lifka Sándor padját ma dedikálta Mirjana Karanović, az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiválján életműdíjat kapott szerb színész. Erre a padra minden évben aláírnak azok, akik kiérdemlik az elismerést.

A palicsi Abbázia moziban megtartott sajtótájékoztatón ott volt még a tegnap esti nyitófilm rendezője, Darko Bajić, valamint az Ime naroda, azaz a Nép neve című alkotás főszereplői. A palicsi filmfesztiválon az európai filmgyártás legjobb alkotásait mutatják be minden évben - emelte ki Radoslav Zelenović fesztiváligazgató.

Radoslav Zelenović, az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiváljának fesztiváligazgatója: „Mától indulunk teljes lendülettel, és a fesztivál végéig gyakorlatilag 70 játékfilmet, és ha nem tévedek, 63 dokumentumfilmet vetítünk. Ha megnézik a katalógust, illetve önök, akik évek óta járnak a fesztiválra, láthatják, hogy ez valamivel több is mint ahány film szerepelt az előző fesztiválokon.”

Lifka Sándor
Mirjana Karanović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.