Ugrás a tartalomra

Új könyvek a zentai Városi Könyvtár kínálatában

2021.01.19
14:46
2021.01.19
20:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 300 új könyvvel gazdagodott a zentai Városi Könyvtár. A könyveket a helyi könyvtár mellett a felsőhegyi és a tornyosi fiókkönyvtárban helyezik majd el.

Az új olvasnivalóra mindig szükség van, hiszen ahogyan elmondták, a karantén ideje alatt megnőtt az igény a kölcsönzésre.

Ahogyan mindenre, úgy a könyvtár munkájára is rányomta a bélyegét a koronavírus. Áprilistól egészen a szükségállapot végéig csak ügyeletet tartottak. A megszokott munkarend visszaállításával azonban az olvasók is visszatértek.

Popović Predrag, könyvtáros, Városi Könyvtár, Zenta: „Elmondhatom, hogy május kezdetétől egészen júniusig a zentai olvasók bepótolták a hiányosságot. Általában, ha átlagról beszélünk, 4-5 könyv helyett 8-10 könyvet kölcsönözhettek. A legnagyobb érdeklődés a nyugdíjasok és a legfiatalabbak soraiban volt.”

A jövőben még több könyv közül válogathatnak az olvasók, ugyanis több mint 300 szépirodalmi és gyermekkönyv érkezett a közelmúltban. A kiadványok Magyarország kormányának és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével érkeztek a könyvtárba. Az adomány összértéke 1 millió 100 ezer forint.

Baráth Hajnal Anna, könyvtárvezető, Városi Könyvtár, Zenta: „Egy lista alapján mi választhattuk ki, hogy melyek azok a könyvek, amelyek számunkra a legfontosabbak. Gyermekirodalmi könyveket is válogattunk, de leginkább olyan felnőtt, szépirodalmi könyveket, amelyek a legújabb kiadványok, illetve amelyeket a legjobban keresnek az olvasóink, hiszen könyvtárosként felírjuk azokat a kéréseket, amelyek beérkeznek hozzánk az olvasóktól.”

A magyarországi támogatások mellett az önkormányzattól további 50 ezer dináros támogatást kap majd a könyvtár.

Zenta
Városi Könyvtár
könyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.