Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új könyvek a zentai Városi Könyvtár kínálatában

2021-01-19
14:46
2021-01-19
20:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 300 új könyvvel gazdagodott a zentai Városi Könyvtár. A könyveket a helyi könyvtár mellett a felsőhegyi és a tornyosi fiókkönyvtárban helyezik majd el.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az új olvasnivalóra mindig szükség van, hiszen ahogyan elmondták, a karantén ideje alatt megnőtt az igény a kölcsönzésre.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ahogyan mindenre, úgy a könyvtár munkájára is rányomta a bélyegét a koronavírus. Áprilistól egészen a szükségállapot végéig csak ügyeletet tartottak. A megszokott munkarend visszaállításával azonban az olvasók is visszatértek.

Popović Predrag, könyvtáros, Városi Könyvtár, Zenta: „Elmondhatom, hogy május kezdetétől egészen júniusig a zentai olvasók bepótolták a hiányosságot. Általában, ha átlagról beszélünk, 4-5 könyv helyett 8-10 könyvet kölcsönözhettek. A legnagyobb érdeklődés a nyugdíjasok és a legfiatalabbak soraiban volt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jövőben még több könyv közül válogathatnak az olvasók, ugyanis több mint 300 szépirodalmi és gyermekkönyv érkezett a közelmúltban. A kiadványok Magyarország kormányának és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével érkeztek a könyvtárba. Az adomány összértéke 1 millió 100 ezer forint.

Baráth Hajnal Anna, könyvtárvezető, Városi Könyvtár, Zenta: „Egy lista alapján mi választhattuk ki, hogy melyek azok a könyvek, amelyek számunkra a legfontosabbak. Gyermekirodalmi könyveket is válogattunk, de leginkább olyan felnőtt, szépirodalmi könyveket, amelyek a legújabb kiadványok, illetve amelyeket a legjobban keresnek az olvasóink, hiszen könyvtárosként felírjuk azokat a kéréseket, amelyek beérkeznek hozzánk az olvasóktól.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A magyarországi támogatások mellett az önkormányzattól további 50 ezer dináros támogatást kap majd a könyvtár.

Zenta
Városi Könyvtár
könyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.