Ugrás a tartalomra

Új világ a színpadon

2019.09.21
13:11
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Pass Andrea Új világ című előadásával indul az évad a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatában. Az évadban négy bemutatót terveznek.

A Magyar drámairodalom ünnepén nyilvános sajtótájékoztató keretében ismertette a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának évadát Körmöci Petronella. Már készülnek az októberi délvidéki magyar színjátszás napjára, ahol vendégelőadásokat is láthatnak, illetve a Pataki Gyűrű díjátadó-gála keretében derül majd ki, hogy Pámer Csilla, Mészáros Gábor, G. Erdélyi Hermina, Elor Emina és Virág György közül ki kapja majd az eminens színészdíjat.

Jelenleg készül az új előadás, az Új világot tantermi projekt keretében képzeli el a vezetőség. „Beavató színházi előadás történik majd az Új világ után minden egyes alkalommal, egy-egy osztály részére. Az előadás főleg a középiskolásokat szólítja meg. A beavató színházat Ricz Dencs Tünde és Raffai Ágnes vezeti majd, az előadásról fognak beszélni, illetve arról, amit az előadás problémaként felvet” - részletezte Körmöci Petronella, a társulat művészeti vezetője.

Két új taggal is bővült a társulat, Nyári Ákos és Rókus Zoltán a következő egy évben a Szabadkai Népszínház színésze lesz. „Csak magammal szemben vannak elvárásaim,a többi olajozottan működik. Nekem kell bekerülnöm ebbe a fogaskerékbe, hogy jól beilleszkedjek. Remélem, hogy ezt teljesíteni tudom a saját részemre is és a társulat szempontjából is” - mondta Rókus Zoltán színész.

Karácsonyra a Fekete Péter című zenés komédiát ígérik a közönségnek, ezen kívül pedig a Tesztoszteron és a Sógornők című előadást mutatják be az évadban.

Szabadkai Népszínház
Magyar Társulat
Pass Andrea
Új világ
évad
bemutató
Körmöci Petronella

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.