Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Újabb állomásához érkezett a Tavaszi táncházak rendezvény

2022.05.14
10:32
2022.05.14
17:48
Forrás
Pannon RTV
Családias mulatság, közös daltanulás - újabb állomásához érkezett a Tavaszi táncházak elnevezésű rendezvény. A VM4K klubhelyiségében a Juhász zenekar húzta a talpalávalót.

Ledánszki Bence határozott választ adott arra a kérdésre, hogy miért is szereti a táncházat: „Énekelünk, játszunk és táncolunk.”

Máté Albert anyukájával rendszeresen részt vesz az eseményen, imád táncolni, és azt is tudja, hogy miért fontos a mozgás. „Azért szeretek táncolni, mert jó a mozgás és fejleszti az izmokat. Szereztem barátokat, eléggé sokat, Lédát, Alexot, Bencét.”

Az Aprók táncán ismerős dallamok csendültek fel. Kiválasztásukkor az egyszerűségre törekszik a zenekar.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Könnyű dallamokat, könnyű lépéseket választunk, olyan tájegységeknek a zenéjét, amelyeket gyorsan magukévá tudnak tenni. Néhány hangból álló dallamokat, nem túl nagy hangterjedelmű énekeket tanítunk nekik. És mindig igyekszünk valamilyen aktualitást adni a táncházunknak.”

A mostani táncház a táncházmozgalom köré épült, hiszen a mozgalom idén 50 éves. Ezen a téren bővítették a résztvevők tudását. A családias mulatságon a magyar néptánc alapjait is bárki elsajátíthatja.

Szakács Tamás táncoktató: „A táncház elején családi táncházat tartunk, szülőkkel, gyerekekkel. Az ovis korosztálytól indulunk a gyerekeknél, és határ a csillagos ég. Szülők, gyerekek egyaránt jól érzik magukat ebben az egy órában. A Juhász zenekar húzza a talpalávalót.”

A családi táncházat követően rendszerint az ifjúsági korosztály és a felnőttek foglalják el a táncparkettet. Ezúttal sem volt másként. A VM4K táncházait a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Tavaszi táncházak
tánc
néptánc
VM4K
Szabadka
Juhász zenekar
Juhász Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.