Ugrás a tartalomra

Újabb állomásához érkezett a Tavaszi táncházak rendezvény

2022.05.14
10:32
2022.05.14
17:48
Forrás
Pannon RTV
Családias mulatság, közös daltanulás - újabb állomásához érkezett a Tavaszi táncházak elnevezésű rendezvény. A VM4K klubhelyiségében a Juhász zenekar húzta a talpalávalót.

Ledánszki Bence határozott választ adott arra a kérdésre, hogy miért is szereti a táncházat: „Énekelünk, játszunk és táncolunk.”

Máté Albert anyukájával rendszeresen részt vesz az eseményen, imád táncolni, és azt is tudja, hogy miért fontos a mozgás. „Azért szeretek táncolni, mert jó a mozgás és fejleszti az izmokat. Szereztem barátokat, eléggé sokat, Lédát, Alexot, Bencét.”

Az Aprók táncán ismerős dallamok csendültek fel. Kiválasztásukkor az egyszerűségre törekszik a zenekar.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Könnyű dallamokat, könnyű lépéseket választunk, olyan tájegységeknek a zenéjét, amelyeket gyorsan magukévá tudnak tenni. Néhány hangból álló dallamokat, nem túl nagy hangterjedelmű énekeket tanítunk nekik. És mindig igyekszünk valamilyen aktualitást adni a táncházunknak.”

A mostani táncház a táncházmozgalom köré épült, hiszen a mozgalom idén 50 éves. Ezen a téren bővítették a résztvevők tudását. A családias mulatságon a magyar néptánc alapjait is bárki elsajátíthatja.

Szakács Tamás táncoktató: „A táncház elején családi táncházat tartunk, szülőkkel, gyerekekkel. Az ovis korosztálytól indulunk a gyerekeknél, és határ a csillagos ég. Szülők, gyerekek egyaránt jól érzik magukat ebben az egy órában. A Juhász zenekar húzza a talpalávalót.”

A családi táncházat követően rendszerint az ifjúsági korosztály és a felnőttek foglalják el a táncparkettet. Ezúttal sem volt másként. A VM4K táncházait a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Tavaszi táncházak
tánc
néptánc
VM4K
Szabadka
Juhász zenekar
Juhász Gábor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.