Ugrás a tartalomra

Újabb díjat zsebelt be a Branka című kisjátékfilm

2022.09.26
19:52
Forrás
Pannon RTV
K. Kovács Ákos és Oláh Tamás Branka című kisjátékfilmje nyerte a Legjobb emberi jogi rövidfilmnek járó díjat a LIFE AFTER OIL International Film Festival-on Szardínián, Olaszországban.

A Branka című kisjátékfilm 1991-ben, Jugoszláviában, valahol a magyar határ közelében játszódik. A jugoszláviai kórházakból az 1960-70-es évektől tűntek el gyanús körülmények között csecsemők, az anyáknak minden esetben azt mondták, hogy gyermekük meghalt. Sokan még ma is kutatnak gyermekük után, akiket minden valószínűség szerint, eladtak másoknak.

K. Kovács Ákos és Oláh Tamás filmje ezekre a történésekre próbálja felhívni a figyelmet, méghozzá egy ápolónő szemszögéből, aki új kórházba kerülve szembesül az ott zajló borzalmakkal.

Branka
K. Kovács Ákos
Oláh Tamás

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.