Ugrás a tartalomra

Újabb díjat zsebelt be a Branka című kisjátékfilm

2022.09.26
19:52
Forrás
Pannon RTV
K. Kovács Ákos és Oláh Tamás Branka című kisjátékfilmje nyerte a Legjobb emberi jogi rövidfilmnek járó díjat a LIFE AFTER OIL International Film Festival-on Szardínián, Olaszországban.

A Branka című kisjátékfilm 1991-ben, Jugoszláviában, valahol a magyar határ közelében játszódik. A jugoszláviai kórházakból az 1960-70-es évektől tűntek el gyanús körülmények között csecsemők, az anyáknak minden esetben azt mondták, hogy gyermekük meghalt. Sokan még ma is kutatnak gyermekük után, akiket minden valószínűség szerint, eladtak másoknak.

K. Kovács Ákos és Oláh Tamás filmje ezekre a történésekre próbálja felhívni a figyelmet, méghozzá egy ápolónő szemszögéből, aki új kórházba kerülve szembesül az ott zajló borzalmakkal.

Branka
K. Kovács Ákos
Oláh Tamás

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:29, Frissítve: 15:31

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.