Ugrás a tartalomra

Újabb előadás a Mátyás király emlékév keretében

2018.05.16
10:01
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Ha meghalljuk az igazságos jelzőt, egyből Mátyás király jut eszünkbe. Ez pedig a róla szóló népmeséknek köszönhető, amelyek legtöbbjében álruhába bújik, hogy megtudja a nép búját, baját. A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Az előadók elsősorban a gyerekeknek készítették a műsort, amelybe a népszerű mesék mellett a ritkán hallott történetek is belekerültek. Krnács Erika, előadóművész: „Én nagyon fontosnak tartom, hogy Mátyás király meséket olvassanak a gyerekek, hogy megismerkedjenek Mátyás királlyal, hogy tudják, hogy volt egy ilyen királyunk, aki a mai szóval élve nem politikus, hanem egy igazi államférfi, akinek évszázadokon keresztül fennmaradt a neve.”

Krnács Erika oldalán ismét ott ült Zsoldos Ervin, aki most is megzenésített verseket adott elő. „Én most mások tollával ékeskedem egy pillanatra, ugyanis Juhász Gyula egy nagyon szép Mátyás király verset írt, a Misztrál zenekar még szebben megzenésítette, így úgy döntöttem, hogy ezt most felhasználnám ebben a műsorban.”

Az előadók a bemutatót követően a zentai iskolákba is szeretnék elvinni a műsort.

Zenta
Mátyás király

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.