Ugrás a tartalomra
Az előadók és a közönség
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb előadás a Mátyás király emlékév keretében

2018-05-16
10:01
2018-05-16
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Ha meghalljuk az igazságos jelzőt, egyből Mátyás király jut eszünkbe. Ez pedig a róla szóló népmeséknek köszönhető, amelyek legtöbbjében álruhába bújik, hogy megtudja a nép búját, baját. A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Krnács Erika, Zsoldos Ervin

Az előadók elsősorban a gyerekeknek készítették a műsort, amelybe a népszerű mesék mellett a ritkán hallott történetek is belekerültek. Krnács Erika, előadóművész: „Én nagyon fontosnak tartom, hogy Mátyás király meséket olvassanak a gyerekek, hogy megismerkedjenek Mátyás királlyal, hogy tudják, hogy volt egy ilyen királyunk, aki a mai szóval élve nem politikus, hanem egy igazi államférfi, akinek évszázadokon keresztül fennmaradt a neve.”

Krnács Erika énekel

Krnács Erika oldalán ismét ott ült Zsoldos Ervin, aki most is megzenésített verseket adott elő. „Én most mások tollával ékeskedem egy pillanatra, ugyanis Juhász Gyula egy nagyon szép Mátyás király verset írt, a Misztrál zenekar még szebben megzenésítette, így úgy döntöttem, hogy ezt most felhasználnám ebben a műsorban.”

Zsoldos Ervin gitározik

Az előadók a bemutatót követően a zentai iskolákba is szeretnék elvinni a műsort.

Zenta
Mátyás király
Krnács Ertika

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.