Ugrás a tartalomra
Az előadók és a közönség
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb előadás a Mátyás király emlékév keretében

2018-05-16
10:01
2018-05-16
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Ha meghalljuk az igazságos jelzőt, egyből Mátyás király jut eszünkbe. Ez pedig a róla szóló népmeséknek köszönhető, amelyek legtöbbjében álruhába bújik, hogy megtudja a nép búját, baját. A Mátyás király emlékéven belül létrejött újabb előadáson az uralkodó igazságát elevenítették fel a zentai Városi Múzeumban.

Krnács Erika, Zsoldos Ervin

Az előadók elsősorban a gyerekeknek készítették a műsort, amelybe a népszerű mesék mellett a ritkán hallott történetek is belekerültek. Krnács Erika, előadóművész: „Én nagyon fontosnak tartom, hogy Mátyás király meséket olvassanak a gyerekek, hogy megismerkedjenek Mátyás királlyal, hogy tudják, hogy volt egy ilyen királyunk, aki a mai szóval élve nem politikus, hanem egy igazi államférfi, akinek évszázadokon keresztül fennmaradt a neve.”

Krnács Erika énekel

Krnács Erika oldalán ismét ott ült Zsoldos Ervin, aki most is megzenésített verseket adott elő. „Én most mások tollával ékeskedem egy pillanatra, ugyanis Juhász Gyula egy nagyon szép Mátyás király verset írt, a Misztrál zenekar még szebben megzenésítette, így úgy döntöttem, hogy ezt most felhasználnám ebben a műsorban.”

Zsoldos Ervin gitározik

Az előadók a bemutatót követően a zentai iskolákba is szeretnék elvinni a műsort.

Zenta
Mátyás király
Krnács Ertika

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.