Ugrás a tartalomra
Szocialista ünnepek Zentán
Pannon RTV

Újabb kötet A titói Jugoszlávia levéltári forrásai könyvsorozatban

2018-02-09
08:47
2018-02-09
16:54
Forrás
Pannon RTV
A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik.

A zentai Történelmi Levéltár A titói Jugoszlávia levéltári forrásai című könyvsorozatának legújabb, 6. kötetét mutatták be csütörtökön este. A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik. A kötet felidéz minden olyan 1945 és 1991 között megtartott ünnepet, amelyek a szocialista társadalmi rend sajátjai voltak. Ilyen volt egyebek között az ifjúság napja, a stafétavárás, de október 8-a és november 29-e is. A könyv főleg az akkori képanyagra támaszkodik.

Szocialista ünnepek Zentán

Molnár Tibor, levéltáros, a kötet szerzője: „Amikor az ötlet megszületett, akkor mindenki úgy gondolta, akik közreműködtek, hogy erre az időszakra aránylag sok anyagunk van, viszont a gyűjtés során derült ki, hogy tévedtünk ebben. Nincs túlságosan sok anyag. Alapvetően a levéltárban őrzött képanyagra, fotógyűjteményre, illetve a Zentai Múzeum képanyagára támaszkodtunk, valamint a korabeli sajtó írásaira. Tehát ’69 és ’93 között jelent meg a Tiszavidék hetilap, amelynek a tudósításaira támaszkodtunk.”

Zentai Történelmi Levéltár
A titói Jugoszlávia levéltári forrásai

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.