Ugrás a tartalomra
Szocialista ünnepek Zentán
Pannon RTV

Újabb kötet A titói Jugoszlávia levéltári forrásai könyvsorozatban

2018-02-09
08:47
2018-02-09
16:54
Forrás
Pannon RTV
A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik.

A zentai Történelmi Levéltár A titói Jugoszlávia levéltári forrásai című könyvsorozatának legújabb, 6. kötetét mutatták be csütörtökön este. A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik. A kötet felidéz minden olyan 1945 és 1991 között megtartott ünnepet, amelyek a szocialista társadalmi rend sajátjai voltak. Ilyen volt egyebek között az ifjúság napja, a stafétavárás, de október 8-a és november 29-e is. A könyv főleg az akkori képanyagra támaszkodik.

Szocialista ünnepek Zentán

Molnár Tibor, levéltáros, a kötet szerzője: „Amikor az ötlet megszületett, akkor mindenki úgy gondolta, akik közreműködtek, hogy erre az időszakra aránylag sok anyagunk van, viszont a gyűjtés során derült ki, hogy tévedtünk ebben. Nincs túlságosan sok anyag. Alapvetően a levéltárban őrzött képanyagra, fotógyűjteményre, illetve a Zentai Múzeum képanyagára támaszkodtunk, valamint a korabeli sajtó írásaira. Tehát ’69 és ’93 között jelent meg a Tiszavidék hetilap, amelynek a tudósításaira támaszkodtunk.”

Zentai Történelmi Levéltár
A titói Jugoszlávia levéltári forrásai

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.