Ugrás a tartalomra
Szocialista ünnepek Zentán
Pannon RTV

Újabb kötet A titói Jugoszlávia levéltári forrásai könyvsorozatban

2018-02-09
08:47
2018-02-09
16:54
Forrás
Pannon RTV
A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik.

A zentai Történelmi Levéltár A titói Jugoszlávia levéltári forrásai című könyvsorozatának legújabb, 6. kötetét mutatták be csütörtökön este. A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik. A kötet felidéz minden olyan 1945 és 1991 között megtartott ünnepet, amelyek a szocialista társadalmi rend sajátjai voltak. Ilyen volt egyebek között az ifjúság napja, a stafétavárás, de október 8-a és november 29-e is. A könyv főleg az akkori képanyagra támaszkodik.

Szocialista ünnepek Zentán

Molnár Tibor, levéltáros, a kötet szerzője: „Amikor az ötlet megszületett, akkor mindenki úgy gondolta, akik közreműködtek, hogy erre az időszakra aránylag sok anyagunk van, viszont a gyűjtés során derült ki, hogy tévedtünk ebben. Nincs túlságosan sok anyag. Alapvetően a levéltárban őrzött képanyagra, fotógyűjteményre, illetve a Zentai Múzeum képanyagára támaszkodtunk, valamint a korabeli sajtó írásaira. Tehát ’69 és ’93 között jelent meg a Tiszavidék hetilap, amelynek a tudósításaira támaszkodtunk.”

Zentai Történelmi Levéltár
A titói Jugoszlávia levéltári forrásai

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.