Ugrás a tartalomra

Újabb kötet A titói Jugoszlávia levéltári forrásai könyvsorozatban

2018.02.09
08:47
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik.

A zentai Történelmi Levéltár A titói Jugoszlávia levéltári forrásai című könyvsorozatának legújabb, 6. kötetét mutatták be csütörtökön este. A most megjelent könyv a helyi szocialista ünnepekkel foglalkozik. A kötet felidéz minden olyan 1945 és 1991 között megtartott ünnepet, amelyek a szocialista társadalmi rend sajátjai voltak. Ilyen volt egyebek között az ifjúság napja, a stafétavárás, de október 8-a és november 29-e is. A könyv főleg az akkori képanyagra támaszkodik.

Molnár Tibor, levéltáros, a kötet szerzője: „Amikor az ötlet megszületett, akkor mindenki úgy gondolta, akik közreműködtek, hogy erre az időszakra aránylag sok anyagunk van, viszont a gyűjtés során derült ki, hogy tévedtünk ebben. Nincs túlságosan sok anyag. Alapvetően a levéltárban őrzött képanyagra, fotógyűjteményre, illetve a Zentai Múzeum képanyagára támaszkodtunk, valamint a korabeli sajtó írásaira. Tehát ’69 és ’93 között jelent meg a Tiszavidék hetilap, amelynek a tudósításaira támaszkodtunk.”

Zentai Történelmi Levéltár
A titói Jugoszlávia levéltári forrásai

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.