Ugrás a tartalomra

Újabb rangos elismerésben részesült az Újvidéki Színház

2018.09.21
08:19
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Az Újvidéki Színház kapta a legjobb előadás díját, és sikeresen szerepeltek a határon túli magyar teátrumok a Színházi Kritikusok Céhe csütörtökön este rendezett gáláján Budapesten.

A színházi kritikusok 1979 óta minden évben díjakkal jutalmazzák az elmúlt színházi szezon legjobb teljesítményeit. A Budapest Bábszínházban tartott eseményen tizenöt kategóriában adták ki a független szakmai díjakat a Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján a 2017-2018-as évad legjobbjainak. A legjobb előadás díja Vajdaságba került: az Újvidéki Színház Borisz Davidovics síremléke című előadásáért vehette át a fődíjat Alekszandar Popovszki rendező.

Nyolcadik alkalommal adtak át életműdíjat, ezúttal Lázár Kati színésznő vehette át a Varga Viktor ötvösművész által készített műtárgyat. A kategóriák győztesei ezúttal is csokoládédíjban részesültek.

Újvidéki Színház
Színházi Kritikusok Céhe
Budapest
Borisz Davidovics síremléke

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.