Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Újdonságok a Cnesa háza tájáról

2021.09.24
11:21
2021.09.24
16:12
Forrás
Pannon RTV
Több újdonság is történt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben egy IPA-projektnek köszönhetően. Szanálják a színpad alatti terem deszkapadlóját és pincéjét. A mozi és színházterem elavult technikai eszközeit is megújítják.

Nagyban zajlanak a munkálatok a Cnesa pincehelyiségében. Megújul a helyiség deszkapadlója, valamint a beázott rész szanálása is megtörtént. A projektnek köszönhetően a színházterem új technikával bővül hamarosan.

Vörös Turu Anita, művelődéssel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Az előadóterem felújítása és a színpad technikai eszközeinek a beszerzése hozzávetőlegesen 50 ezer euróba került. A megvalósítást az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítani, Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az IPA-projekthez szükséges 15 százalékos önrészt a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Mindig igyekszünk berakni konkrét, megfogható dolgokat is a projektekbe, így ezen a pályázaton belül most ennek a teremnek a padlózatának és magának a teremnek a felújítása is zajlik, másrészről egy fejlett hang- és fénytechnikai eszközbeszerzés is meg fog történni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A jelenleg zajló munkálatok szeptember végére elkészülnek, az új technikai eszközök pedig az év végéig megérkeznek az intézményhez.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
IPA
Magyarkanizsa
Vörös Turu Anita
Fejsztámer Róbert
pince

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű