Ugrás a tartalomra

Újdonságok a Cnesa háza tájáról

2021.09.24
11:21
2021.09.24
16:12
Forrás
Pannon RTV
Több újdonság is történt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben egy IPA-projektnek köszönhetően. Szanálják a színpad alatti terem deszkapadlóját és pincéjét. A mozi és színházterem elavult technikai eszközeit is megújítják.

Nagyban zajlanak a munkálatok a Cnesa pincehelyiségében. Megújul a helyiség deszkapadlója, valamint a beázott rész szanálása is megtörtént. A projektnek köszönhetően a színházterem új technikával bővül hamarosan.

Vörös Turu Anita, művelődéssel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Az előadóterem felújítása és a színpad technikai eszközeinek a beszerzése hozzávetőlegesen 50 ezer euróba került. A megvalósítást az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítani, Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül.”

Az IPA-projekthez szükséges 15 százalékos önrészt a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Mindig igyekszünk berakni konkrét, megfogható dolgokat is a projektekbe, így ezen a pályázaton belül most ennek a teremnek a padlózatának és magának a teremnek a felújítása is zajlik, másrészről egy fejlett hang- és fénytechnikai eszközbeszerzés is meg fog történni.”

A jelenleg zajló munkálatok szeptember végére elkészülnek, az új technikai eszközök pedig az év végéig megérkeznek az intézményhez.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
IPA
Magyarkanizsa
Vörös Turu Anita
Fejsztámer Róbert
pince

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.