Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újházi Adrienn: BIOFILIJA

2020-09-16
16:03
2020-09-16
20:00
Forrás
Pannon RTV
Biofilija címmel nyílt kiállítás Újházi Adrienn alkotásaiból az újvidéki Šok zadruga kiállítótermében.

A művek lényegében a fiatal képzőművész sikeresen megvédett mesterdiplomájának részét képezik. Új festői megoldásokat alkalmaz, természetes anyagok átformálásával. A kiállítás központi témája a Föld minden élő szervezetének kapcsolatát járja körbe. Újházi Adrienn a Pannon RTV-nek elmondta: „A Biofília elnevezés konkrétan az élet szeretetét jelenti, és ami magába foglalja az ember és a más élőlények szimbiózisában lévő életet.”

Újházi Adrienn munkásságának része az ökológiai művészet és a BioArt is. Kutató- és alkotómunkájába belefoglalja a Scoby elnevezésű új természetes anyagot is, amely baktériumok és élesztőgombák szimbiózisából keletkezett.

„Fekete teát fermentálunk, és abból keletkezik a kombucha, és a kombucha-folyadéknak a felszínén pedig létrejön ez a vékony plazma, ami időnként, egy-két héten belül, ahogy fermentálódik a folyadék, vastagodik. Ezt az anyagot, ami 90 százalékban víz, használom a munkáimon, ami elejében egy élő anyag, utána pedig dehidrálom és fixálom, ami egy teljesen más vizuális alakot nyer.”

A kiállítás szeptember 19-ig tekinthető meg az újvidéki Šok zadruga központi kiállítótermében.

Újházi Adrienn
BIOFILIJA
Újvidék
kiállítás
tárlat
Šok zadruga
képzőművész

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.