Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Újjáéled az egykori zenei hagyomány Palicson

2022.07.03
16:11
2022.07.03
16:39
Forrás
Pannon RTV
Másodszor indult útjára a Nyári koncertsorozat Palicson, a Zenepavilonban.

A szombat esti koncertekkel a szervezők újjáélesztik az egykori zenei hagyományt Palicson.

Pannon RTV/Kucor Dejan

Újra zeneszó kíséri a Zenepavilon mellett sétálókat Palicson. A Nyári koncertsorozat a Zenepavilonban elnevezésű rendezvényen a nyár folyamán minden első szombaton, 18 órakor más és más fellépők várják majd azokat, akik kilátogatnak a tópartra. Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Itt vagyunk a Palicsi park közepén, itt van a monumentális Vigadó terasza és mellette a Zenepavilon. A régi száztíz éves rendeltetése szerint most is megtöltjük a parkot zenével. Régen nagy hagyománya volt annak, hogy a parkban sétálókat zenével szórakoztatták, és mi a tavalyi évben ezt a hagyományt próbáltuk meg feleleveníteni.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

Az idei első rendezvényt Kern Imre Szabadka alpolgármestere nyitotta meg, szerinte ezzel a kezdeményezéssel visszaállítható Palics törtélmének egy töredékét. „Valamikor, akár ötven-hatvan évvel ezelőtt nagyon sűrűn voltak zenei programok itt a Zenepavilonban, amikor kisgyerek voltam, akkor még ez működött. Aztán volt egy nagy szünet, de most megpróbálja a Park Palics vállalat visszaállítani ezt a tradíciót.”

Az idei rendezvénysorozat első fellépője a Gordanov Blues Ghetto volt.

Nyári koncertsorozat
Dencs Valéria
Kern Imre

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.