Ugrás a tartalomra

Újra tető alatt a kulturális élet Moholon

2021.05.18
11:18
2021.05.18
16:32
Forrás
Pannon RTV
Új székház ad otthont a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek. Reményeik szerint a megvásárolt épület a település közösségépítő központjává fogja kinőni magát - vélik a szervezet tagjai.

A Csobolyó Művelődési Egyesület a moholi székházuk megvásárlását a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával tudta megvalósítani. Magyarország Kormányának köszönhető az a 140 ezer euró értékű beruházás, amely nemcsak az épület megvételét, hanem annak felújítását is fedezi.

Rigó Flórián, moholi elnök, VMSZ: „A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület közel 10 éve székház nélkül üzemel. Különböző bérelt helyeken tartják a próbákat, ezért volt fontos, hogy székházat kapjanak, meg azért is, hogy otthonuk legyen, és a gyerekek az otthonuknak érezzék, és ne csak a próbákon jöjjenek össze, hanem szabadidejükben is különféle rendezvényeket tudjunk szervezni, és a közösséget tudjuk építeni ezáltal.”

Moholon a székháznak köszönhetően talán újra olyan gazdag művelődési élet lehet, mint egykor volt - véli Lajkó Mária, az egyesület elnökségi tagja: „Nagyon szeretnénk azoknak az embereknek, akik annak idején Mohol hírnevéhez hozzájárultak, visszaadni, ami nekik is jár. A kulturális élet közösségépítő, de csak úgy, ha van egy székház, ahol többen meg tudunk jelenni, és meg tudjuk rendezni azokat a rendezvényeket, amire szükségünk van.”

A székház területe 1300 négyzetméter, amiből maga az épület 250 négyzetmétert tesz ki. A tervek szerint az földszinti részen próbatermek és aktivitásokra alkalmas helyiségek, míg a tetőtérben elszállásolásra is alkalmas szobák lesznek majd.

Mohol
Csobolyó Művelődési Egyesület
Rigó Flórián
Magyar Nemzeti Tanács
Lajkó Mária

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.