Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újra van könyvtára Kevinek

2021.09.20
13:41
2021.09.20
17:09
Forrás
Pannon RTV
Az ottani olvasóknak már nem kell másik településre utazniuk azért, hogy könyvet kölcsönözzenek. A könyvtár egy magánadománynak köszönhetően éled újjá.

Fehér Gyöngyi szülei már gyermekkoruktól kezdve könyvmolyok voltak, ahogyan lányuk fogalmaz. Haláluk után a családi kincsként őrzött több mint 1200 kötetből álló könyvgyűjteményt Kevinek adományozta: „Azért éreztem ezt fontosnak, hogy Kevinek adományozzam ezt a szép nagy könyvtárat, mivel a gyökereink itt vannak Keviben, a tornyosi iskolában laktunk, amikor én születtem, a kórházból ide hoztak.”

 

Pannon RTV

Horti Aranka könyvtárosként a 90-es évek közepéig a helyi, időközben már megszűnt könyvtárban tevékenykedett. Nagyon örül, hogy most újra lesz lehetőség a faluban kikölcsönözni a könyveket: „Nagyon szeretem a könyveket és szeretek olvasni, Victor Hugótól Danielle Steeltől és ehhez hasonló könnyű regényeket is szeretek olvasni, és legalább ezen túl ki tudjuk venni a könyveket.”

Kopasz Berta, Tornyos: „Itt sok mindent meg lehet találni a versektől a lexikonokig kezdve. Én főleg a verseket szeretem, de mivel mondta Gyöngyi, hogy vannak szakácskönyvek, azokat még jobban.”

Pannon RTV

A most közkinccsé tett gyűjtemény legrégebbi könyve 1896-os kiadású, ez is a falu újjáélesztett könyvtárában kap helyet, a helyi Móra István Művelődési Egyesületben.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Ez a könyvtár abban segít bennünket, hogy különböző programokat szervezzünk a könyvadományok köré. Író-olvasó találkozókat, felolvasásokat, és nemcsak a felnőttekre gondoltunk ebben az esetben, hanem a fiatalokra és gyerekekre is.”

Pannon RTV

A könyvtár hivatalos megnyitóját a gyermekhéten tartják.

könyvtár
Kevi

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.