Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újra várja nézőit a Zentai Magyar Kamaraszínház

2020-09-16
16:44
2020-09-16
19:54
Forrás
Pannon RTV
A munka már javában tart a színfalak mögött. Az intézmény vezetősége sajtótájékoztatón beszélt az előttük álló évadról.

A szükségállapot a színház 2019/2020-as évadát is félbeszakította. A járványügyi helyzet miatt több előadást is le kellett mondani.

Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Egy felnőtt előadást kellett lemondanunk, A fogadósnőt. Azt most a napokban már pótoljuk is. Ugyanakkor volt 8-10 előadás a házon belül, ami általános- és középiskolásoknak lett volna, azokat is lemondtuk.”

Augusztusban azonban újra megindult a munka. Kedd este a közönség is újra beülhetett a sorokba, és megtekinthette a márciusban elmaradt előadást.

Papp Arnold, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Tegnap A fogadósnőt játszottuk. Személy szerint én nagyon jót játszottam, már nagyon hiányzott a színpad. Jó volt ez a kis szünet, lehetett volna azért rövidebb is. Kipihentük magunkat, felkészültünk. Azt kell, hogy mondjam, nagy lendülettel vagyunk most.”

A színészek már megkezdték a legújabb darab próbafolyamatát. A Csehov novellákból összeállított előadást Dévai Zoltán, a Kamaraszínház színésze rendezi.

Dévai Zoltán, rendező: „Három színészről van szó, akik kicsit beckettes figurák lettek, akik mindig úton vannak, mindig mennek valahová, de igazából nem jutnak sehová, és mindig a múltban élnek egy picit. Mindig a múltat feszegetik, onnan idézgetnek történeteket, azokat játsszák el.”

Nem hirdetik ki előre a darabok bemutatásának időpontját. Folyamatosan követik a járványügyi helyzet alakulását, a válságstáb ajánlásait, és ezzel összhangban határozzák meg a premier napját.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Zenta
színház
Wischer Johann
Papp Arnold
Dévai Zoltán
Beckett
fogadósnő

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.