Ugrás a tartalomra

Újraéled a zentai művelődési élet

2021.01.22
12:15
2021.01.22
16:42
Forrás
Pannon RTV
Újra szervez rendezvényeket a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ. Tegnap délután filmvetítéssel várták az érdeklődőket a zentai Alkotóházba, ahol Mohorović-Szemerédi Magda nyugalmazott újságíró két alkotását tekinthették meg.

Elsőként a Karácsonyi szokások Gomboson, majd az Ami az élettörténetből kimaradt című, Moholy-Nagy Lászlóról készült filmet vetítették le.

Mohorović-Szemerédi Magda nyugalmazott újságíró: „Ezek dokumentumfilmek, és mivel az Újvidéki Televízióban a kultúra rovat vezetője voltam, szabad elhatározásom volt, hogy mit és hogyan csinálok. Akkor én sorozatokban gondolkodtam, és így születtek meg a néprajzos témák, a festőkről szóló sorozat, építészetről szóló sorozat, stb. Tényleg sok minden megszületett így, hála Istennek.”

Idén ez volt az első esemény, amelyet a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ rendezett. A vírushelyzet miatt korlátozottan működnek, azonban - a szabályokkal összhangban - igyekeznek kihasználni a lehetőségeket.

Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója: „Tisztában vagyunk vele, hogy ez a különleges helyzet már nagyon sok embernek a tűrőképességét elég komolyan befolyásolja, meghatározza, de reménykedünk benne, hogy a vendéglátóipar, a turisztika, illetve a művelődés is ebből a holdpontból ki tud mozdulni, és mi, tulajdonképpen azt kell, hogy mondjam, hogy az egész éves programunkat szeretnénk megszervezni.”

Január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján újabb filmvetítés lesz, ezúttal a Városi Múzeumban. Az igazgató elmondta, hogy februárban - a tervek szerint - újra visszatér az élet a színházba is, ahol saját készítésű és vendégelőadásokat is láthat a közönség.

Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Zenta
filmvetítés
Művelődési élet

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű