Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Újraindulhatnak a programok az újvidéki Petőfiben

2021.05.10
14:37
2021.05.10
16:58
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet javulásával hamarosan újraindulhat az élet az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. Jelenleg azonban csak a néptánccsoport és a sportolók tudnak bejárni a Petőfibe.

Az állandó programok mint a kézimunka szakcsoport, a hétvégi játszóház, a Darányi-telepi Társalgó és a festő szakcsoport munkája is szünetel.

Kasza Csongor, a művelődési központ titkára abban reménykedik, hogy minél előbb újraindíthatják a foglalkozásokat és az idén meg tudják tartani a nyári táborukat. Ez a tábor mindig valamilyen témához kötődik és háromtól tizenöt éves gyerekek jelentkezhetnek. Az idén tizedik alkalommal kerülne megrendezésre.

Pannon RTV

Kasza Csongor, az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ titkára: Újvidék területén a nyári tábor az egyetlen tábor, amely a magyar ajkú gyermekeknek szól, és talán ezért is ennyire népszerű. Viszont az összes többi rendezvény az újvidéki polgároknak, az újvidéki lakosoknak szól, és úgy gondolom, hogy már mindenki ki van éhezve egy bizonyos szinten a rendezvényekre. Mindenki szeretne bálba járni, mindenki szeretne a barátaival találkozni, és nagyon bízunk benne, hogy ez a közeljövőben meg is fog valósulni.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék
programok
nyári táborok
Kasza Csongor

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.