Ugrás a tartalomra

Újraindulhatnak a programok az újvidéki Petőfiben

2021.05.10
14:37
2021.05.10
16:58
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet javulásával hamarosan újraindulhat az élet az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. Jelenleg azonban csak a néptánccsoport és a sportolók tudnak bejárni a Petőfibe.

Az állandó programok mint a kézimunka szakcsoport, a hétvégi játszóház, a Darányi-telepi Társalgó és a festő szakcsoport munkája is szünetel.

Kasza Csongor, a művelődési központ titkára abban reménykedik, hogy minél előbb újraindíthatják a foglalkozásokat és az idén meg tudják tartani a nyári táborukat. Ez a tábor mindig valamilyen témához kötődik és háromtól tizenöt éves gyerekek jelentkezhetnek. Az idén tizedik alkalommal kerülne megrendezésre.

Kasza Csongor, az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ titkára: Újvidék területén a nyári tábor az egyetlen tábor, amely a magyar ajkú gyermekeknek szól, és talán ezért is ennyire népszerű. Viszont az összes többi rendezvény az újvidéki polgároknak, az újvidéki lakosoknak szól, és úgy gondolom, hogy már mindenki ki van éhezve egy bizonyos szinten a rendezvényekre. Mindenki szeretne bálba járni, mindenki szeretne a barátaival találkozni, és nagyon bízunk benne, hogy ez a közeljövőben meg is fog valósulni.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék
programok
nyári táborok
Kasza Csongor

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.