Ugrás a tartalomra

Újvidéken mutatták be Dudás Károly „Nem Éltünk Gyöngyszigeten” című könyvét

2017.12.08
15:26
2017.12.08
17:45
Forrás
Pannon RTV
A két kötetből álló kiadvány a szerző válogatott riportjait, interjúit és egyéb írásait tartalmazza, betekintést nyújt a vajdasági magyarság néhány évtizedes múltjába

A könyv bemutatóját az újvidéki Dominó vendéglőben tartották. A vendéglő szimbolikus helyszínválasztás volt, ugyanis egykor a vajdasági magyar értelmiségi, közéleti személyek gyülekezőhelye volt. Dudás Károly több évtizedes munkásságának gyűjteménye a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Dudás Károly, szerző: „Tulajdonképpen mindenre figyeltem, amiről úgy éreztem, hogy fontos a délvidéki magyarság szempontjából. Tehát, itt is elmondtam, ezen az irodalmi esten, hogy ebből a kötetből az olvasó nem tudja kideríteni mi történik távoli világrészeken, mi zajlik a lélek különböző bugyraiban. De arról meggyőződésem, hogy tudósít a könyv, hogy hogyan éltünk itt a délvidéken az elmúlt fél évszázadban. Hát, nem éltünk Gyöngyszigeten, ahogy a könyv címe is mondja.”

 

Dudás Károly
Nem Éltünk Gyöngyszigeten

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.