Ugrás a tartalomra

Újvidéken tartott lemezbemutatót az Oláh Dezső Trió zenekar (videó)

2017.02.19
13:36
Reflexiók Bartók Béla hat román népi táncára című lemezüket mutatta be tegnap este Újvidéken a magyarországi Oláh Dezső Trió zenekar
Reflexiók Bartók Béla hat román népi táncára című lemezüket mutatta be tegnap este Újvidéken a magyarországi Oláh Dezső Trió zenekar. A jazz műfaj képviselőinek szombat esti fellépése nagy sikert aratott. A zenekar Junior Prima-díjas vezetőjének elmondása szerint már gyerekkorában is játszotta Bartók Béla szerzeményeit, így a lemezen hallható feldolgozások, kiváló zenésztársainak is köszönve, könnyen megvalósultak. Oláh Dezső, zongoraművész, az Oláh Dezső Trió vezetője: „Azt gondolom, hogy amíg vannak, akik játsszák a dzsesszt, és vannak olyan kedves és a zene iránt fogékony lelkes emberek, mint például itt, addig minden esetben, minden helyen természetesen van a dzsessznek létjogosultsága. Amíg élő emberek a színpadon embereknek játszanak, addig mindig is lesz.” A zenekar fellépése egy rövid balkáni turné első állomása volt, amely a magyarországi Balassi Intézet szófiai és belgrádi központjainak jóvoltából valósulhatott meg. Dezső János, igazgató, Collegium Hungaricum, Belgrád: „Négy országot érintő turnét szervezünk a Balkánon. Az első helyszín úgy volt, hogy Belgrád legyen, én mégis szerettem volna, ha az újvidéki Zeppelin hajón szervezzük meg. Itt megvan ennek a közönsége, Bartóknak is és a dzsessznek is. A helyszín pedig gyönyörű, szerintem az egyik legjobb koncerthelyszín Szerbiában.”



A turné újvidéki rendezvényét az Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság szervezte. Milan Radulović, titkár, Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság: „A ma esti programot, bármennyi köze is van a klasszikus zenéhez, gondolok itt mindenekelőtt Bartókra, nehezen képzelhetnénk el egy klasszikus helyszínen, mint amilyen a Zsinagóga, vagy a Városháza. Ez a helyszín mellett döntöttünk, és azt hiszem, teljesen eltaláltuk, mire van szükségük az újvidékieknek. A látogatók számát, és a közönség hangulatát megítélve elégedettek lehetünk.” Az újvidéki fellépést követően a zenekar Macedóniában és Bulgáriában, valamint Romániában folytatja turnéját.
Jazz
lemezbemutató
Oláh Dezső

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.