Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ünnepel az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad

2021.05.16
11:07
2021.05.16
18:03
Forrás
Pannon RTV
25 éves az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. Az évforduló alkalmából kiállítást készítettek, és újra színpadra állították az Anna-impressziók című előadást. Az eseményen számos régi és jelenlegi diákszínpados tag és alapító is megjelent.

Az Újvidéki Színház előcsarnokában nyílt meg a 25 éves Színes Szilánkok Diákszínpad kiállítása. A társulat ezután az Anna-impressziók című produkcióját adta elő. Az eseményen ott voltak a diákszínpad 25 évvel ezelőtti alapítói is.

Ábrahám Irén, alapító: „A színházunk akkor elég nagy bajban volt, egy középgeneráció távozott innen, és a közönséggel is problémánk volt, és összedugtuk a fejünket, Klemm Márta, Juhász Valéria, a két pedagógus és jómagam, hogy kellene itt egy diákszínpadot közönségnevelés céljából is létrehozni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Figura Terézia, a társulat vezetője koordinálta a kiállítás létrehozását. A koronavírus-járvány alatt ő tartotta a kapcsolatot a tagokkal, mivel nem tudtak próbákat tartani: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy ne csak előadással ünnepeljük meg ezt a 25 évet, hanem hogy mutassuk be tulajdonképpen fotókkal, szórólapok, plakátok kihelyezésével ezt az elmúlt időszakot.”

A diákszínpad tagjainak nagy öröm az újrakezdés, az Anna-impressziók című előadást ugyanis csak néhányszor tudták játszani a járvány kitörése előtt, most viszont már a tájolásra készülnek.

Színes Szilánkok Diákszínpad
jubíleum

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.