Ugrás a tartalomra

Ünnepel az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad

2021.05.16
11:07
2021.05.16
18:03
Forrás
Pannon RTV
25 éves az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. Az évforduló alkalmából kiállítást készítettek, és újra színpadra állították az Anna-impressziók című előadást. Az eseményen számos régi és jelenlegi diákszínpados tag és alapító is megjelent.

Az Újvidéki Színház előcsarnokában nyílt meg a 25 éves Színes Szilánkok Diákszínpad kiállítása. A társulat ezután az Anna-impressziók című produkcióját adta elő. Az eseményen ott voltak a diákszínpad 25 évvel ezelőtti alapítói is.

Ábrahám Irén, alapító: „A színházunk akkor elég nagy bajban volt, egy középgeneráció távozott innen, és a közönséggel is problémánk volt, és összedugtuk a fejünket, Klemm Márta, Juhász Valéria, a két pedagógus és jómagam, hogy kellene itt egy diákszínpadot közönségnevelés céljából is létrehozni.”

Figura Terézia, a társulat vezetője koordinálta a kiállítás létrehozását. A koronavírus-járvány alatt ő tartotta a kapcsolatot a tagokkal, mivel nem tudtak próbákat tartani: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy ne csak előadással ünnepeljük meg ezt a 25 évet, hanem hogy mutassuk be tulajdonképpen fotókkal, szórólapok, plakátok kihelyezésével ezt az elmúlt időszakot.”

A diákszínpad tagjainak nagy öröm az újrakezdés, az Anna-impressziók című előadást ugyanis csak néhányszor tudták játszani a járvány kitörése előtt, most viszont már a tájolásra készülnek.

Színes Szilánkok Diákszínpad
jubíleum

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.