Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Ünnepeltek a palicsi Villa Ancora idősek otthonában

2019-03-13
17:08
2019-03-13
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az 1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc évfordulóját ünnepelték. Március 15-e a nemzeti ünnep mellett azért is fontos az intézmény számára, mert megalakulásuk napját is jelenti egyben.

Az otthon lakói minden évben megünneplik az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóját. Az idősek örömmel idézték fel stábunknak, hogyan ünnepeltek korábban. Mészáros Antal: „Március 15-én annak idején a közösségünkben ünnepeltük nagy számban. Leginkább úgy, ahogy mindenhol, a férfiak ünnepeltek, a nők siettek haza. Itt is megünnepeltük a március 15-ét. Sőt talán ez tetszett legjobban eddig. Az itteni ünneplés.”

A Villa Ancora születésnapja is március 15-re esik. Az intézmény ekkor kapott működési engedélyt, így az idősek otthona duplán ünnepel a jeles dátumon - hangzott el az eseményen. Bíró Livia, tulajdonos, Villa Ancora, Palics: „Ez valahogy olyan szerencsés egybeesés, hogy a Villa Ancoranak is a születésnapja és ezért már a 12. éve, hogy megszervezzük minden évben március 15-e előtt ezt a rendezvényünket, ahova meghívunk kedves barátokat, vendégeket, hogy együtt ünnepeljünk.”

Az idősek otthonában alkalmi műsort is tartottak. Mess Attila színész Petőfi Sándor gondolatait idézte a szabadságharcról. Az eseményen beszédet mondott Kakas Béla, a magyarországi Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Seres István, Mórahalom településének képviselője is.

Villa Ancora
idősek otthona
Palics

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.