Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Ünnepeltek a palicsi Villa Ancora idősek otthonában

2019-03-13
17:08
2019-03-13
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az 1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc évfordulóját ünnepelték. Március 15-e a nemzeti ünnep mellett azért is fontos az intézmény számára, mert megalakulásuk napját is jelenti egyben.

Az otthon lakói minden évben megünneplik az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóját. Az idősek örömmel idézték fel stábunknak, hogyan ünnepeltek korábban. Mészáros Antal: „Március 15-én annak idején a közösségünkben ünnepeltük nagy számban. Leginkább úgy, ahogy mindenhol, a férfiak ünnepeltek, a nők siettek haza. Itt is megünnepeltük a március 15-ét. Sőt talán ez tetszett legjobban eddig. Az itteni ünneplés.”

A Villa Ancora születésnapja is március 15-re esik. Az intézmény ekkor kapott működési engedélyt, így az idősek otthona duplán ünnepel a jeles dátumon - hangzott el az eseményen. Bíró Livia, tulajdonos, Villa Ancora, Palics: „Ez valahogy olyan szerencsés egybeesés, hogy a Villa Ancoranak is a születésnapja és ezért már a 12. éve, hogy megszervezzük minden évben március 15-e előtt ezt a rendezvényünket, ahova meghívunk kedves barátokat, vendégeket, hogy együtt ünnepeljünk.”

Az idősek otthonában alkalmi műsort is tartottak. Mess Attila színész Petőfi Sándor gondolatait idézte a szabadságharcról. Az eseményen beszédet mondott Kakas Béla, a magyarországi Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Seres István, Mórahalom településének képviselője is.

Villa Ancora
idősek otthona
Palics

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.