Ugrás a tartalomra

Ünnepeltek a palicsi Villa Ancora idősek otthonában

2019.03.13
17:08
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Az 1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc évfordulóját ünnepelték. Március 15-e a nemzeti ünnep mellett azért is fontos az intézmény számára, mert megalakulásuk napját is jelenti egyben.

Az otthon lakói minden évben megünneplik az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóját. Az idősek örömmel idézték fel stábunknak, hogyan ünnepeltek korábban. Mészáros Antal: „Március 15-én annak idején a közösségünkben ünnepeltük nagy számban. Leginkább úgy, ahogy mindenhol, a férfiak ünnepeltek, a nők siettek haza. Itt is megünnepeltük a március 15-ét. Sőt talán ez tetszett legjobban eddig. Az itteni ünneplés.”

A Villa Ancora születésnapja is március 15-re esik. Az intézmény ekkor kapott működési engedélyt, így az idősek otthona duplán ünnepel a jeles dátumon - hangzott el az eseményen. Bíró Livia, tulajdonos, Villa Ancora, Palics: „Ez valahogy olyan szerencsés egybeesés, hogy a Villa Ancoranak is a születésnapja és ezért már a 12. éve, hogy megszervezzük minden évben március 15-e előtt ezt a rendezvényünket, ahova meghívunk kedves barátokat, vendégeket, hogy együtt ünnepeljünk.”

Az idősek otthonában alkalmi műsort is tartottak. Mess Attila színész Petőfi Sándor gondolatait idézte a szabadságharcról. Az eseményen beszédet mondott Kakas Béla, a magyarországi Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Seres István, Mórahalom településének képviselője is.

Villa Ancora
idősek otthona

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.