Ugrás a tartalomra

Ünnepélyes gálával zárult az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör 24. tábora

2018.07.22
11:10
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A műsorban az egy hét alatt tanultakat mutatták be a résztvevők. Több mint 60 gyermek és felnőtt vett részt az idei táborban, akik Vajdaság számos településéről érkeztek.

A táborban a néptánc mellett népzenét és népdalt is tanulhattak a gyerekek. A táborozók mögött mozgalmas hét áll. Lévai Balázs, résztvevő, Ada: „Reggel hétkor felkeltünk, azután reggeli, utána 9-től 12-ig próba, majd szabadidő. Aki hangszeren játszott, az ilyenkor tudott gyakorolni. Majd 5-kor megint próba, az 7-ig tartott, majd vacsora és esti program.”

A gyerekeket korcsoportok szerint tanították az oktatók. A haladók magyarpalatkai, míg a középhaladók mezőföldi táncokat sajátíthattak el. Varga Andreas, néptáncpedagógus: „Szerintem jó döntés volt, hogy a kicsiknek egy kis-magyarországi táncot tanítunk. Közelebb áll akár dallamaiban, akár mozgáskultúrájában itt az alföldi emberek füléhez meg lábához. A nagyok pedig Erdélyből, az már kicsit húzósabb ügy.”

Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör az év elején csatlakozott a Mátyás király emlékévhez. Így a tavaszi fesztiváljuk után a tábort is ennek a jegyében rendezték meg. Varga Lívia, szervező, XXIV. Vadvirág néptánc és népzenei tábor, Ada: „A néptáncot nem alakítottuk ehhez, hiszen abban az időben egészen más táncstílus volt. Viszont közösségi versenyeket szerveztünk és rajzpályázatot is hirdettünk, valamint az esti programok egy része valóban Mátyás király évhez kapcsolódott.”

Az idei tábor megszervezéséhez a magyarországi Pro Patria Egyesület, valamint a Magyarság Háza nyújtott segítséget.

Ada
vadvirág
hagyományápoló

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.