Ugrás a tartalomra

Ünnepi programokat támogat a Rákóczi Szövetség

2020.11.30
18:22
2020.11.30
18:34
Forrás
Közlemény
164 Kárpát-medencei óvoda karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó programját támogatja a Rákóczi Szövetség.

Az idei karácsonyi készülődés nélkülözi a közösségi eseményeket, a gyermekek és a családok találkozását. Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés a külhoni magyar óvodás gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, a Rákóczi Szövetség pályázatot hirdetett a Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására. A pályázat arra hivatott, hogy az óvodán belüli programokat – kézműves foglalkozások, mézeskalácssütés, adventi koszorú készítése... – felkarolja.

A pályázaton 50 ezer forintos támogatást igényelhettek a külhoni óvodák. A kérelmeket a Szövetség honlapján november 27-ig nyújthatták be. A Rákóczi Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar iskolaválasztásban és ezáltal magyar megmaradásban kulcsszerepet betöltő óvónők munkáját megbecsülje és megköszönje.

A 164 sikerrel pályázó óvoda listája a Rákóczi Szövetség honlapján tekinthető meg.

Rákóczi Szövetség
ünnep
karácsony
program
támogat
óvoda
Kárpát-medence

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.