Ugrás a tartalomra

Ünnepváró karácsonyi koncert Magyarkanizsán (videó)

2016-12-17
12:16
Adventtől karácsonyig címmel tegnap este tartotta meg ünnepváró karácsonyi koncertjét a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus
Adventtől karácsonyig címmel tegnap este tartotta meg ünnepváró karácsonyi koncertjét a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus. A városháza dísztermében szebbnél szebb karácsonyi dallamok csendültek fel. A koncertre, mint korábban is mindig, a Cantilena Kamarakórus ünnepre hangoló összeállítással készült. Tolnay Ilona, karnagy, Cantilena Kamarakórus, Magyarkanizsa: „Igyekeztünk az idén olyan műveket is énekelni, amelyek könnyedebbek, lesz egy kis könnyű műfaj is karácsonyi jelleggel, egyházi jelleggel, zongorakísérettel, és próbálkoztunk, hogy ne mindig ugyanazt, tehát valamit, ami egy kicsit más, például katalán éneket, tehát nemcsak a magyar karácsonyt, hanem egy kicsit más népek karácsonyát is énekeljük.” A Cantilena Kamarakórus idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. Alkalmi pedagóguskórusként alakult meg, ma azonban már az egész Kárpát-medencében ismerik őket. Gutási Márta, kórustag, Cantilena Kamarakórus, Magyarkanizsa: „Az idén kevesebbet mentünk vendégszerepelni, viszont több vendéget fogadtunk. A legnagyobb fellépésünk Budapesten volt, a Kárpát-medencei Kórustalálkozón, ahol a szakmai zsűritől a kórus nagyon szép értékelést kapott, aminek nagyon örültünk.”A kórus egy nagy családként működik. Tagjai jórészt még ma is pedagógusok. Aranyos Ágoston Klára is az alapítás évétől ott van a Cantilena Kamarakórus soraiban. „Elsősorban a zene szeretete az, ami engem ebbe a kórusba bevonzott, és hát az a titka, hogy mindannyian egy célért énekelünk, jó hangulatú, közös próbáink vannak, nagyon jó hangulatúak a fellépéseink.” Ezt igazolta a kórus a pénteki karácsonyi koncerttel is, amivel tulajdonképpen az idei évtől is elbúcsúztak. Jövőre nagy feladat vár a Cantilena Kamarakórusra, hiszen októberben házigazdája lesz a vajdasági kórusok találkozójának.
koncert
Cantilena Kamarakórus
Tolnay Ilona
Adventtől karácsonyig
Aranyos Ágoston Klára

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.