Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Úriemberek hete az óbecsei Népkönyvtárban

2020.09.10
11:30
2020.09.10
20:50
Forrás
Pannon RTV
Az idén harmadik alkalommal szervezték meg az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvényt.
Pannon RTV/Lukács Oszkár

A programokkal a férfiak figyelmét szeretnék felhívni az olvasás szépségére, ugyanis világszerte jóval kevesebb férfi vesz a kezébe könyvet, mint nő.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Ki vagy mi bírja rá a férfit az olvasásra? Teszi fel a kérdést Rókus Zoltán kisfilmje. Az óbecsei színész szerint erre leginkább egy nő veheti rá a fiatal férfiakat: a szerelme vagy az édesanyja.

Rókus Zoltán, színész, Óbecse: „Ha egy anya azt mondja: ne haragudj, a következő hónapban a zsebpénzedet megkapod, és minden hétvégén kijárhatsz a városba, de a szemétlevivésen kívül el kellene olvasni mondjuk a Kárókatonákat, mert kikérdeztelek, és nem tudsz róla semmit, hiába olvastad. Ilyen ráhatásokkal lehetne esetleg a fiút már középiskolásként rávenni.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A Hogyan olvas a férfi? című kisfilmet tegnap este vetítették le az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvény keretében, ami a férfiak olvasási szokásain szeretne változtatni. Míg tavaly 11.300 fiú, illetve férfi tagosodott be a könyvtárba, addig a lányok és nők száma elérte a 17 ezret.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Lovas Đijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „Sok tudós, kutató ezt a különbséget a pszichofizikai különbségekkel, a hagyományokkal és a neveléssel magyarázzák, de azt is kiemelik, hogy a kisfiúkat és a kislányokat másképp nevelik a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyt illetően is.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A rendezvény ideje alatt, azaz péntekig a férfiak mindössze 200 dinárért válthatnak éves tagságot az óbecsei Népkönyvtárban.

Óbecse
Népkönyvtár
olvasás
férfiak

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű