Ugrás a tartalomra

Úriemberek hete az óbecsei Népkönyvtárban

2020.09.10
11:30
2020.09.10
20:50
Forrás
Pannon RTV
Az idén harmadik alkalommal szervezték meg az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvényt.

A programokkal a férfiak figyelmét szeretnék felhívni az olvasás szépségére, ugyanis világszerte jóval kevesebb férfi vesz a kezébe könyvet, mint nő.

Ki vagy mi bírja rá a férfit az olvasásra? Teszi fel a kérdést Rókus Zoltán kisfilmje. Az óbecsei színész szerint erre leginkább egy nő veheti rá a fiatal férfiakat: a szerelme vagy az édesanyja.

Rókus Zoltán, színész, Óbecse: „Ha egy anya azt mondja: ne haragudj, a következő hónapban a zsebpénzedet megkapod, és minden hétvégén kijárhatsz a városba, de a szemétlevivésen kívül el kellene olvasni mondjuk a Kárókatonákat, mert kikérdeztelek, és nem tudsz róla semmit, hiába olvastad. Ilyen ráhatásokkal lehetne esetleg a fiút már középiskolásként rávenni.”

A Hogyan olvas a férfi? című kisfilmet tegnap este vetítették le az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvény keretében, ami a férfiak olvasási szokásain szeretne változtatni. Míg tavaly 11.300 fiú, illetve férfi tagosodott be a könyvtárba, addig a lányok és nők száma elérte a 17 ezret.

Lovas Đijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „Sok tudós, kutató ezt a különbséget a pszichofizikai különbségekkel, a hagyományokkal és a neveléssel magyarázzák, de azt is kiemelik, hogy a kisfiúkat és a kislányokat másképp nevelik a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyt illetően is.”

A rendezvény ideje alatt, azaz péntekig a férfiak mindössze 200 dinárért válthatnak éves tagságot az óbecsei Népkönyvtárban.

Óbecse
Népkönyvtár
olvasás
férfiak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.