Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Úriemberek hete az óbecsei Népkönyvtárban

2020.09.10
11:30
2020.09.10
20:50
Forrás
Pannon RTV
Az idén harmadik alkalommal szervezték meg az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvényt.

A programokkal a férfiak figyelmét szeretnék felhívni az olvasás szépségére, ugyanis világszerte jóval kevesebb férfi vesz a kezébe könyvet, mint nő.

Ki vagy mi bírja rá a férfit az olvasásra? Teszi fel a kérdést Rókus Zoltán kisfilmje. Az óbecsei színész szerint erre leginkább egy nő veheti rá a fiatal férfiakat: a szerelme vagy az édesanyja.

Rókus Zoltán, színész, Óbecse: „Ha egy anya azt mondja: ne haragudj, a következő hónapban a zsebpénzedet megkapod, és minden hétvégén kijárhatsz a városba, de a szemétlevivésen kívül el kellene olvasni mondjuk a Kárókatonákat, mert kikérdeztelek, és nem tudsz róla semmit, hiába olvastad. Ilyen ráhatásokkal lehetne esetleg a fiút már középiskolásként rávenni.”

A Hogyan olvas a férfi? című kisfilmet tegnap este vetítették le az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete elnevezésű rendezvény keretében, ami a férfiak olvasási szokásain szeretne változtatni. Míg tavaly 11.300 fiú, illetve férfi tagosodott be a könyvtárba, addig a lányok és nők száma elérte a 17 ezret.

Lovas Đijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „Sok tudós, kutató ezt a különbséget a pszichofizikai különbségekkel, a hagyományokkal és a neveléssel magyarázzák, de azt is kiemelik, hogy a kisfiúkat és a kislányokat másképp nevelik a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyt illetően is.”

A rendezvény ideje alatt, azaz péntekig a férfiak mindössze 200 dinárért válthatnak éves tagságot az óbecsei Népkönyvtárban.

Óbecse
Népkönyvtár
olvasás
férfiak

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.