Ugrás a tartalomra

Utazz, olvass, ismerd meg önmagad!

2022.07.05
16:17
2022.07.05
17:25
Forrás
Pannon RTV
Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Gion Nándor Irodalmi- és Művészeti Élménytábort, amelyet az újvidéki Apáczai Diákotthonban rendeznek meg.

A fiúkollégiumban az általános iskolák felső osztályainak diákjai, a lánykollégiumban pedig középiskolások vertek tanyát.

Az idei tábor témája az utazás, amit az önismeret motívumai is átszőnek. A résztvevők a műhelymunkákon keresztül jobban megismerkednek a várossal, egymással és önmagukkal.

Elek Katalin, Temerin: „Szeretek új helyekre járni, mert új látványokat látok, és elég közel áll hozzám ez a téma, és az önismeret is, mert szeretném minél jobban megismerni magamat is.”

 

Gyülvészi Réka, Újvidék: „Pont abban a korban vagyok, és nagyon sokat foglalkozok azzal, hogy ki vagyok és mi vagyok, és mi leszek, vagy mi szeretnék lenni, és ezért örülök, hogy a tábornak ez a témája.”

A kültéri foglalkozásokat csoportos beszélgetések, előadások, interaktív élményműhelyek, szövegelemzések előzik meg. Így többek közt a főzés, de a fényképészet rejtelmeibe is betekintést nyernek.

Ótos Annabella, foglalkozásvezető: „A lényeg az volt, hogy valamilyen kreatív módon, és fényképészettel kapcsolatos dolgokkal ismertessem meg őket önmagukkal. Hoztam ágrajzokat, elmeséltem nekik, hogy mi az önismeret, hogy kapcsolódik a fényképezéshez. Tehát minden kép, ami készül az saját magadnak, a lelkednek a tükre.”

 

Kovács Smit Edit és Habram Judit magyartanárnők mellett a tábor szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. A cél az irodalom és olvasás népszerűsítése.

Lukács Gabriella, elnök, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Én csak biztatni tudom a továbbiakban is a pedagógusokat, a szülőket, a gyerekeket, hogy igenis foglalkozzanak ezzel a nemes feladattal, mert egyszerűen érdemes. Minden egyes elolvasott tartalom, elolvasott könyv magával tudja vinni, varázsolni és emberré fejleszteni azt a személyt.”

Az ötnapos tábort a műhelymunkák mellett szórakoztató és kulturális programok, valamint kirándulások is színesítik.

Gion Nándor Irodalmi- és Művészeti Élménytábor
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű