Ugrás a tartalomra
Facebook

V. Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom

2021.08.27
12:38
2021.08.27
12:45
Forrás
Pannon RTV
A szervezők holnap színes programokkal várják az érdeklődőket Zentán. A táncháztalálkozó gálaműsoraként a Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című műsorát tekintheti meg a közönség.

Augusztus 28-án Zentán, a Sportcsarnokban ötödik alkalommal tartják meg a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom elnevezésű rendezvényt a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság, a budapesti Hagyományok Háza és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közreműködésével. Az egynapos rendezvényen fellépnek és oktatnak vajdaság kiemelkedő népzenészei, táncosai, mesemondói és népi kézműves mesterei, koncertet adnak a Kárpát-medencéből meghívott vendégzenekarok, ahogyan a legnépszerűbb vajdasági zenekarok is. A táncháztalálkozó gálaműsoraként a Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című műsorát tekintheti meg a közönség. Az előadás a Vajdaságban élő népek, a magyarok, a szerbek, a horvátok, a ruszinok, a szlovákok, a románok és a romák sokszínű hagyományát jeleníti meg.

Hagyományok Háza

Ízelítő a programból

11.00 óra, Zentai piactér. Villámcsődület és toborzó hangulat népzenészekkel és néptáncosokkal

11.30 óra, Zenepavilon, Fő tér. Villámcsődület és toborzó hangulat népzenészekkel és néptáncosokkal

12 óra, a zentai Sportcsarnok, Népkert. Sokadalom

Hencidától Bonchidáig vetélkedő. ~ Népzenei koncertek táncospárok közreműködésével. ~ HallgatLak, ahol a mesék laknak – Mesemondás egész délután. ~ Moldvai, gombosi, apátfalvi és melegföldvári tánctanítás. ~ A Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című műsora. ~ Kézműves foglalkozások. ~ Fűz Népi Játéktér és kosaras körhinta. ~ Népi kézműves kirakodóvásár. ~ Mesterségbemutatók. ~ Kis feketék, nagy ötletek – Népi divatbemutató. ~ Folkkocsma reggelig tartó mulatozással.

 

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom
Zenta
néptánc
népzene

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.