Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vajdaság, én így szeretlek

2019.07.03
12:05
2019.07.03
15:38
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Fehér Márta Vajdaság, én így szeretlek című interjúkötetét Szabadkán. A könyv a Hét Nap Lapkiadó Kft. különkiadványa.

A kötet olyan emberi sorsokba enged betekintést, amelyeken keresztül az olvasó bebarangolhatja Vajdaságot, és megismerkedhet az itt élők kulturális és történelmi sokszínűségével.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A 16 interjú különböző nemzeti közösséghez tartozó emberek életútját jeleníti meg. Olvasás közben egy történelmi időutazásban vehetünk részt - hangzott el a bemutatón.

Fehér Márta, szerző: „Imádtam Gondi Martinával beszélgetni, a görög interjúalanyt nagyon szerettem, Mihal Ramačnak nagyon örültem, a monostorszegi méhésznek, ugyanúgy mint a fehértemplomi román tanárnak. Szerettem ezekkel az emberekkel beszélgetni.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A fotók és a szövegek egyformán fontos szerepet töltenek be a könyvben.
Kartali Róbert, fotós: „Nem csak azt néztem, hogy az interjúalanyokról jó portrékat készítsek, hanem azt is, hogy az általuk kedvelt helyeket, illetve szülőfalujukat, településüket úgy mutassuk be a könyvben, ahogy mások még ezt nem tették meg.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A kiadvány már formájában is eltér a megszokott interjúkötetektől.
Lackó Lénárd, grafikai szerkesztő: „Az illusztráció legalább annyira hangsúlyos, illetve az egyéb vendégszövegek legalább olyan hangsúlyosak, mint maguk az interjúk. Ebből a szempontból formabontó a kötet.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szerbiai Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium pályázatának köszönhetően jöhetett létre a könyv.
László Edit, igazgató, Hét Nap Lapkiadó Kft.: „Egy kiváló csapatmunka eredményeként kezünkben tarthatjuk ezt a könyvet, ami azt hiszem, hogy azért egyedülálló, mert nemcsak a magyar kisebbséget képviseli, illetve mutatja be, hanem azt a színes palettát, illetve azt a harmóniát, ami tulajdonképpen Vajdaságot jellemzi.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A beszélgetés moderátora Agárdi Gábor, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője volt.

A kötet a 024/555-856-os telefonszámon rendelhető meg vagy megvásárolható a Hét Nap szerkesztőségében Szabadkán, az Ago Mamužić utca 11-es szám alatt. A könyv ára 450 dinár.

Fehér Márta
Hét Nap

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.