Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei kultúrának

2019-02-17
19:23
2019-02-18
10:29
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság szinte minden tájáról érkeztek fiatal népzenészek a Dúr-Moll elnevezésű gálaműsorra, amelyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság közösen szervezett.

A hajdújárási Kultúrotthon megtelt az érdeklődőkkel és az ifjú muzsikusokkal. A résztvevők leginkább vonós hangszeren mutatták meg tehetségüket, először közösen majd a gálaműsor folyamán csoportosan is. Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei, népi hangszeres zenekultúrának, és a fiatalok számára vonzó ennek a hagyománynak ápolása, továbbörökítése - mondta Juhász Gyula szervező.

Juhász Gyula, szervező, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság: „Elég nagy falat így, hogy ők maguk megérzik ennek a súlyát, hogy egy óra hosszú műsort csak gyerekek népzenével töltsenek meg, és ez most nem egy vetélkedő, hanem ez egy találkozó, ami szerintünk egy igazán szép momentum.”

Vajdaság
Hajdújárás
Dúr-Moll
Juhász Gyula

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.