Ugrás a tartalomra

Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei kultúrának

2019.02.17
19:23
2019.02.18
10:29
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság szinte minden tájáról érkeztek fiatal népzenészek a Dúr-Moll elnevezésű gálaműsorra, amelyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság közösen szervezett.

A hajdújárási Kultúrotthon megtelt az érdeklődőkkel és az ifjú muzsikusokkal. A résztvevők leginkább vonós hangszeren mutatták meg tehetségüket, először közösen majd a gálaműsor folyamán csoportosan is. Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei, népi hangszeres zenekultúrának, és a fiatalok számára vonzó ennek a hagyománynak ápolása, továbbörökítése - mondta Juhász Gyula szervező.

Juhász Gyula, szervező, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság: „Elég nagy falat így, hogy ők maguk megérzik ennek a súlyát, hogy egy óra hosszú műsort csak gyerekek népzenével töltsenek meg, és ez most nem egy vetélkedő, hanem ez egy találkozó, ami szerintünk egy igazán szép momentum.”

Vajdaság
Hajdújárás
Dúr-Moll
Juhász Gyula

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.