Ugrás a tartalomra

Vajdaságban tájol a Csörömpölők Együttes (videó)

2016-09-15
10:06
Vajdaságban tájol a kecskeméti Csörömpölők Együttes
Vajdaságban tájol a kecskeméti Csörömpölők Együttes. Szerdán délben Újvidéken, délután pedig Temerinben szórakoztatták a gyerekeket. Szűknek bizonyult az ifjúsági otthon, annyian voltak kíváncsiak a népzenei feldolgozásokat és a különböző stílusú zenét játszó együttesre. Az egyórás koncertet interaktív mozgással, tánccal és vonatozással vegyítették. Az együttes tagjai küldetésüknek érzik a határon túli magyar közösségekbe elvinni az ilyen jellegű szórakozást, a magyar népzenét. Szerintük nevelő és megtartó ereje van a magyar muzsikának. Nádudvari Róbert, Csörömpölők Együttes, Kecskemét: „Hitünk vezérel bennünket, nekünk a hitünk az, hogy együtt vagyunk, ez a tudatosság bennünk él mindig, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, öreg vagy fiatal. A népzene egy eszköz, a többi stílusú zene szintén egy eszköz, tudni kell jól megfogalmazni és előadni.”Vajdaság
Csörömpölők
népzene
Kecskemét

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.