Ugrás a tartalomra

Vajdaságban tájol a Csörömpölők Együttes (videó)

2016-09-15
10:06
Vajdaságban tájol a kecskeméti Csörömpölők Együttes
Vajdaságban tájol a kecskeméti Csörömpölők Együttes. Szerdán délben Újvidéken, délután pedig Temerinben szórakoztatták a gyerekeket. Szűknek bizonyult az ifjúsági otthon, annyian voltak kíváncsiak a népzenei feldolgozásokat és a különböző stílusú zenét játszó együttesre. Az egyórás koncertet interaktív mozgással, tánccal és vonatozással vegyítették. Az együttes tagjai küldetésüknek érzik a határon túli magyar közösségekbe elvinni az ilyen jellegű szórakozást, a magyar népzenét. Szerintük nevelő és megtartó ereje van a magyar muzsikának. Nádudvari Róbert, Csörömpölők Együttes, Kecskemét: „Hitünk vezérel bennünket, nekünk a hitünk az, hogy együtt vagyunk, ez a tudatosság bennünk él mindig, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, öreg vagy fiatal. A népzene egy eszköz, a többi stílusú zene szintén egy eszköz, tudni kell jól megfogalmazni és előadni.”Vajdaság
Csörömpölők
népzene
Kecskemét

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.