Ugrás a tartalomra

Vajdaságban turnézik a magyarországi Szekér Színház

2017.08.07
19:40
2017.10.04
12:18
Kisfaludy Károly A kérők című darabjával érkezett a leányfalui Szekérszínház vajdasági turnéjára. A hétvégén Bácsfeketehegyen és Bajsán lépett fel az idén 15 éves társulat.

Céljuk hirdetni a szép magyar nyelvet és felidézni az ősi magyar vásári játékokat.

A bajsai és környékbeli nézők már ismerik és kedvelik a Szekér Színház társulatát, mindig szívesen jönnek az előadásaikra.

Vaszlavik István, Bajsa: „Azért jöttem, hogy megnézzem a Szekér Színház előadását. Szerintem ismét jó lesz, mint ahogy az elmúlt években is, mert akkor is néztem.”
Márkus Erzsébet, Topolya: „Azt hiszem, tavaly volt a Lúdas Matyi, azt is nagyon élveztük. Ez az, ami az embert egy kicsikét feldobja, helyrerakja a szénáját, hogy így mondjam.”

Kisfaludy Károly, a magyar vígjáték atyja egyik legsikeresebb színpadi művét, A kérők c. darabját láthatta a közönség. Komikum, magyar virtus, félreértések, és nem utolsó sorban a szerelem jelent meg a színpadon a lelkes színészek előadásában.

Smál-Szilaj Gábor, színész, Szekérszínház, Leányfalu, Magyarország: „Igazából mai dolgokat dolgoz fel, tehát a szerelem. Az én karakterem egy szerelmes karakter, rám mindig jellemző, hogy mindig ebbe a gyufás kis skatulyába húznak be, de szerintem mindenki tud az életből, a hétköznapokból, a jelenből táplálkozni, és felépíteni az egész jellemet.”

Tavasztól őszig járni az országot, és hirdetni a szép magyar nyelvet, felidézni az ősi magyar vásári játékokat, ez a célja a Szekér Színháznak, melyet 15 évvel ezelőtt Póka Éva, vajdasági származású Kölcsey-díjas színművész indított útjára. Vajdaságban nyolcadik alkalommal turnéznak. Póka Éva, társulatvezető, Szekérszínház, Leányfalu, Magyarország: „Azt hiszem, hogy jó irányba tart, és az, amit kitaláltunk, hogy hűek maradunk a 18-19. századhoz, magyar értékeinkhez, abszolút továbbra is ezt fogjuk csinálni.”

A vajdasági közönség idén október 14-én és 15-én találkozhat ismét a Szekér Színházzal, ekkor Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készített előadásával érkezik a társulat térségünkbe.

Szekér Színház
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.