Ugrás a tartalomra

Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncverseny

2022.11.12
17:18
2022.11.12
18:41
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a X. Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyt a Szabadkai Gyermekszínházban. A jubileumi eseményre Vajdaság mellett Magyarországról is érkeztek fellépők. A verseny szervezője a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület.

Brezovszki Anna, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület tagja már évek óta részt vesz a szólótáncversenyen. Szilágysági tánccal készült a megmérettetésre.

„Értem el szép eredményeket. Nagyon szeretem, nagy bennem a versenyszellem, és mindig szeretem megmutatni, hogy mire vagyok képes nemcsak csoportban, hanem párban vagy szólóban. Ez pedig egy olyan verseny, ahol ki tudom fejezni magamat.”

A bácskossuthfalvi Kalamajka néptánccsoport oszlopos tagja Márton Attila. Most vett részt először a versenyen, nyírségi táncokkal készült az eseményre.

„Ötévesen elkezdtem a néptáncot. Nagyon tetszik a népi kultúra, a táncok.”

A táncosok teljesítményét három tagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri összetétele néhány éve nem változott - mondta Brezovszki Tamara. A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elnöke hozzátette, így a zsűri is figyelemmel kísérheti a versenyzők fejlődését. A fellépők száma évről évre növekszik.

„Nagyon sokfelől érkeznek hozzánk egész Vajdaságból. Tíz év alatt ez a szám szintén növekedett, nem csak a résztvevőknek a száma. Szabadkáról, Palicsról, Horgosról, Óbecséről, Zentáról, Magyarkanizsáról, Újvidékről érkeznek. De Magyarországról is érkeznek versenyzők, például Bajáról. Visszajárnak hozzánk a versenyzők már hosszú évek óta.”

A talpalávalót a Duhaj zenekar szolgálalta.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Tamara

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.