Ugrás a tartalomra

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny Szabadkán

2019.11.16
20:29
2019.11.17
10:36
Forrás
Pannon RTV
A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a vajdasági fellépők mellett magyarországi versenyzők is színpadra léptek a Gyermekszínházban.

A Zentáról érkező Menyhárt Zsombor az idén somogyi kanásztáncokkal készült: „A felkészülés nem volt annyira nehéz, mert már volt egy alapom és azt csak bővítettük és folyamatosan csak gyakoroltunk.”

A gyerekek szólótáncversenyén 44 műsorszámban csaknem 80 gyermek mutatta meg tánctudását. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője elmondta, egyre nagyobb versennyé növi ki magát a rendezvény. Szerinte a vajdasági néptánc utánpótlásának szempontjából is fontos ez a verseny, hiszen egyéniségeket emel ki a csoportokban. Hangsúlyozta: „A gyerekeknek hétéves kortól tizennégy éves korig biztosítunk egy ilyen megmutatkozási lehetőséget. Szabadon választott tánccal, egy magyarországi neves zsűri előtt mutatják be tudásukat, azt, amit szeretnének. A zsűri úgy dönt, ahogy látja a korosztályhoz vagy a termetéhez képest, hogy azt a táncanyagot hogyan sajátította el. Arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a gyerekek, mindenkit besorolunk.”

 

Az Egyesület művészeti vezetője elmondta, jövőre a gyermek táncverseny mellett az ifjúsági korosztálynak is lehetőséget adnak a bemutatkozásra a Talentum rendezvényén.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny
Szabad
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Roland
Menyhárt Zsombor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.