Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny Szabadkán

2019-11-16
20:29
2019-11-17
10:36
Forrás
Pannon RTV
A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a vajdasági fellépők mellett magyarországi versenyzők is színpadra léptek a Gyermekszínházban.

A Zentáról érkező Menyhárt Zsombor az idén somogyi kanásztáncokkal készült: „A felkészülés nem volt annyira nehéz, mert már volt egy alapom és azt csak bővítettük és folyamatosan csak gyakoroltunk.”

A gyerekek szólótáncversenyén 44 műsorszámban csaknem 80 gyermek mutatta meg tánctudását. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője elmondta, egyre nagyobb versennyé növi ki magát a rendezvény. Szerinte a vajdasági néptánc utánpótlásának szempontjából is fontos ez a verseny, hiszen egyéniségeket emel ki a csoportokban. Hangsúlyozta: „A gyerekeknek hétéves kortól tizennégy éves korig biztosítunk egy ilyen megmutatkozási lehetőséget. Szabadon választott tánccal, egy magyarországi neves zsűri előtt mutatják be tudásukat, azt, amit szeretnének. A zsűri úgy dönt, ahogy látja a korosztályhoz vagy a termetéhez képest, hogy azt a táncanyagot hogyan sajátította el. Arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a gyerekek, mindenkit besorolunk.”

 

Az Egyesület művészeti vezetője elmondta, jövőre a gyermek táncverseny mellett az ifjúsági korosztálynak is lehetőséget adnak a bemutatkozásra a Talentum rendezvényén.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny
Szabad
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Roland
Menyhárt Zsombor

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.