Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny Szabadkán

2019-11-16
20:29
2019-11-17
10:36
Forrás
Pannon RTV
A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a vajdasági fellépők mellett magyarországi versenyzők is színpadra léptek a Gyermekszínházban.

A Zentáról érkező Menyhárt Zsombor az idén somogyi kanásztáncokkal készült: „A felkészülés nem volt annyira nehéz, mert már volt egy alapom és azt csak bővítettük és folyamatosan csak gyakoroltunk.”

A gyerekek szólótáncversenyén 44 műsorszámban csaknem 80 gyermek mutatta meg tánctudását. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője elmondta, egyre nagyobb versennyé növi ki magát a rendezvény. Szerinte a vajdasági néptánc utánpótlásának szempontjából is fontos ez a verseny, hiszen egyéniségeket emel ki a csoportokban. Hangsúlyozta: „A gyerekeknek hétéves kortól tizennégy éves korig biztosítunk egy ilyen megmutatkozási lehetőséget. Szabadon választott tánccal, egy magyarországi neves zsűri előtt mutatják be tudásukat, azt, amit szeretnének. A zsűri úgy dönt, ahogy látja a korosztályhoz vagy a termetéhez képest, hogy azt a táncanyagot hogyan sajátította el. Arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a gyerekek, mindenkit besorolunk.”

 

Az Egyesület művészeti vezetője elmondta, jövőre a gyermek táncverseny mellett az ifjúsági korosztálynak is lehetőséget adnak a bemutatkozásra a Talentum rendezvényén.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny
Szabad
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Roland
Menyhárt Zsombor

Most

15:53, Frissítve: 15:58

Sokakat csábít a szabadkai medence

A kora délutáni órákban még nem volt nagy nyüzsgés a szabadkai sétaerdei medence környékén, mégis akadtak olyanok, akik kihasználták a felmelegedést. Kicsik és nagyok egyaránt csobbantak a hűs vízben.
15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.