Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny Szabadkán

2019-11-16
20:29
2019-11-17
10:36
Forrás
Pannon RTV
A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a vajdasági fellépők mellett magyarországi versenyzők is színpadra léptek a Gyermekszínházban.

A Zentáról érkező Menyhárt Zsombor az idén somogyi kanásztáncokkal készült: „A felkészülés nem volt annyira nehéz, mert már volt egy alapom és azt csak bővítettük és folyamatosan csak gyakoroltunk.”

A gyerekek szólótáncversenyén 44 műsorszámban csaknem 80 gyermek mutatta meg tánctudását. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője elmondta, egyre nagyobb versennyé növi ki magát a rendezvény. Szerinte a vajdasági néptánc utánpótlásának szempontjából is fontos ez a verseny, hiszen egyéniségeket emel ki a csoportokban. Hangsúlyozta: „A gyerekeknek hétéves kortól tizennégy éves korig biztosítunk egy ilyen megmutatkozási lehetőséget. Szabadon választott tánccal, egy magyarországi neves zsűri előtt mutatják be tudásukat, azt, amit szeretnének. A zsűri úgy dönt, ahogy látja a korosztályhoz vagy a termetéhez képest, hogy azt a táncanyagot hogyan sajátította el. Arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a gyerekek, mindenkit besorolunk.”

 

Az Egyesület művészeti vezetője elmondta, jövőre a gyermek táncverseny mellett az ifjúsági korosztálynak is lehetőséget adnak a bemutatkozásra a Talentum rendezvényén.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny
Szabad
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Roland
Menyhárt Zsombor

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.