Ugrás a tartalomra

Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválja - a Híd a Drinán lett a legjobb előadás (videó)

2017.04.10
08:17
Az Újvidéki Színházban megtartott gálaműsoron kiosztották a Vajdasági Hivatásos Színházak 67
Az Újvidéki Színházban megtartott gálaműsoron kiosztották a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának díjait. Az idei abszolút nyertes a Híd a Drinán című előadás volt, Kokan Mladenović rendezésében. Az Újvidéki Színház is tarolt, három kategóriában is elismerést kaptak. Színesre, vidámra, fiatalosra, lendületesre, pörgősre sikeredett a vasárnap esti gála, amelyen kiosztották a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának díjait. Táborosi Margaréta, a gálaest rendezője: „Fiatalokkal, színművészetis hallgatókkal és nemrég végzett színészekkel készítettük a műsort, és arra gondoltam, hogy szóljon arról az energiáról és arról az energiatöbbletről, ami őket jellemzi.” Ami az idei fesztivál nyerteseit illeti, a legnagyobb győztes a Híd a Drinán lett. Amellett, hogy a legjobb előadásnak kiáltották ki, további 6 kategóriában vitte el a pálmát.



Kokan Mladenović, rendező: „A vajdasági színházak által képviselt esztétikai értékek, a kreativitásuk kiemelkedő helyre teszik ezeket az intézményeket szerbiai viszonylatban. Itt a verseny mindig kiélezett, és mindig megtiszteltetés a kiválasztottak között lenni, nemhogy díjat is kapni. Nekem most ebben a szerencsében volt részem.” A legjobb főszereplőnek járó díjat Mészáros Árpád kapta, a Fekete című előadásban nyújtott alakításáért. Mészáros Árpád, színész: „Mondjuk nagyon felemelő érzés az, hogy valami olyasmiért vagyok díjazva, amit úgy szeretek csinálni, mintha legalábbis a hobbim lenne, nem a munkám.” Szintén a Fekete kapta a legjobb zenéért járó díjat is. Klemm Dávid először részesült ilyen rangos elismerésben, ami zeneszerzői munkásságát illeti. „Komponálgattam – mondhatom úgy, hogy hét éves korom óta, és hát ez így szépen lassan fejlődött, és örülhetek, hogy most már komolyabban is vesznek, és most már zenét is írok az előadásokhoz.” A fesztivál különdíját Lénárd Róbertnek ítélték oda a Fekete szövegének átírása és a Fáma a biciklistákról című Svetislav Basara-regény adaptációjáért.
Híd a Drinán
Mészáros Árpád
Klemm Dávid
Lénárd Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.