Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdasági irodalom a csókai színpadon

2019.10.19
15:44
2019.10.19
15:52
Idén is megtartották Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót. Az eseményt ötödik alkalommal szervezték meg.

A rendezvényre óvodások, az általános iskolák és a középiskolák tanulói, valamint felnőtt vers- és prózamondók jelentkezhettek Vajdaságból. A résztvevők a versenyre vajdasági magyar írók, költők versével vagy prózájával jelentkezhettek a felhívás szerint. A kiírás alapján Móra Ferenc versével vagy prózájával is indulhattak a szerző születésének 140., illetve halálának 85 évfordulója alkalmából.

Pannon RTV
Pannon RTV
Cs. Simon István
vers
próza
Csóka
vajdasági irodalom
költő
író

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.