Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdasági irodalom a csókai színpadon

2019-10-19
15:44
2019-10-19
15:52
Idén is megtartották Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót. Az eseményt ötödik alkalommal szervezték meg.

A rendezvényre óvodások, az általános iskolák és a középiskolák tanulói, valamint felnőtt vers- és prózamondók jelentkezhettek Vajdaságból. A résztvevők a versenyre vajdasági magyar írók, költők versével vagy prózájával jelentkezhettek a felhívás szerint. A kiírás alapján Móra Ferenc versével vagy prózájával is indulhattak a szerző születésének 140., illetve halálának 85 évfordulója alkalmából.

Cs. Simon István
vers
próza
Csóka
vajdasági irodalom
költő
író

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.