Ugrás a tartalomra
reformáció 500. évforduló, koncert
Pannon RTV

Vajdasági koncertsorozat a reformáció 500. évfordulója jegyében

2017-10-18
13:30
2017-10-18
17:28
Forrás
Pannon RTV
A reformáció 500. évfordulójának jegyében megkezdték a Reformáció Gyermekei Program délvidéki műsorsorozatát.

A törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtár dísztermében az öttagú kárpátaljai Kovács család ünnepi koncertet adott. Momić Éva, tanítónő, Törökkanizsa: „Annyira meghatódtam, szinte nem tudok szóhoz jutni, nagyon, de nagyon szép volt, igazán. Igazán mindenkihez szólt, aki szereti a hazáját, aki szereti a magyarságát, a nyelvét, a családját.” 

A szülők kántortanítók, zenetanárok és kórusvezetők, a gyermekeik pedig tanulók, akik a zene, a művészet eszközeivel hirdették a magyarság és a család megmaradásának fontosságát. Kovács Sándor, ének-gitár, Kárpátalja: „Voltak megzenésített versek, ahogy el is hangzott Bogdán Éva versei Vaskovics Józska zenésítésében, voltak népzenék, megszólalhatott kalotaszegi, megszólalhatott vajdaszentiványi muzsika, megszólalhatott Nógrád megyei dudadallam, dudanóták megszólaltak. Ez csak azt próbálta megerősíteni, hogy mi egyek vagyunk, magyarok akár Kárpátalján, akár Erdélyben, akár Dél- vagy akár Felvidéken, bárhol a világon élünk.”

reformáció 500. évforduló, koncert

A Reformáció Gyermekei Programsorozatot a Magyar Nemzeti Tanács támogatja. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A reményt sugallja ez a műsor, a Kovács család eljött három gyermekével és megmutatta azt, hogy mit jelent a legnehezebb helyzetben is Istenben bízva olyan erőt, olyan hitet adni valamennyiünknek, hogy az ember elvarázsolódik, és érzi minden pillanatban azt, hogy érdemes a szülőföldön keresni a boldogulásunkat, érdemes itthon maradni.”

Délvidéki körútjuk állomásai még Kishegyes, Bácsfeketehegy, Újvidék, Nagybecskerek, Torontálvásárhely, Hertelendyfalva, Magyarittabé, Pacsér és Topolya, valamint a rendezvénysorozat vasárnap zárul Szabadkán, a református templomban.

reformáció
500. évforduló
koncertsorozat

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.