Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin/illusztráció

Vajdasági körúton az Osonó Színházműhely

2018-11-27
16:05
2018-11-27
16:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Szabadkán, Zentán és Topolyán vendégszerepel december elején a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Az Osonó egy független színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A műhely vezetője és rendezője, Fazakas Misi a Pannon Rádió Presszó című műsorában invitálta a közönséget a vajdasági helyszínekre:

"Színházi, oktatási és szociális projekteken dolgozunk. A tabutémákat próbáljuk színházi formában megmutatni a nézőknek. Előadásaink végén rendszerint közös beszélgetést kezdeményezünk. A színház eszközeinek segítségével megpróbálunk szembemenni a kényes témákkal, ezáltal a felelősségteljes jelenlétet támogatjuk."

A sokszorosan díjazott társulat Kárpát-medence szerte játssza darabjait. Vajdaságba az AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT című előadást hozzák. Ez egy korábbi darab, már több mint ötszázszor láthatta a közönség - mesélte Fazakas Misi a Presszóban.

"Nyolc évvel ezelőtt tábort szerveztünk középiskolás fiataloknak. Arra kértük őket, hogy írják le azokat a témákat, amelyeket problémaként élnek meg a családban, a társadalomban, az iskolában. 12 fiatal 78 különböző problémát írt fel, és sok személyes történetet elmeséltek. Mi akkor úgy döntöttünk, jó lenne ezeket a történeteket szélesebb körben is bemutatni. Ebből kiindulva jött össze egy dokumentarista előadás, egy kicsit görbetükör, ami témaindító lehet."

Az előadás hossza nagyjából 1 óra, a nézőket utána interaktív beszélgetésre várják.

Vajdasági előadások:
december 4., 19 óra - Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
december 5., 19.30 - Szabadka, Népkör MMK
december 7., 19.30 - Zenta, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
december 8., 18 óra - Topolya, Művelődési Ház

Osonó Színházműhely
Magyarkanizsa
Zenta
Topolya

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.