Ugrás a tartalomra

Vajdasági körúton az Osonó Színházműhely

2018.11.27
16:05
2018.11.27
16:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Szabadkán, Zentán és Topolyán vendégszerepel december elején a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Az Osonó egy független színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A műhely vezetője és rendezője, Fazakas Misi a Pannon Rádió Presszó című műsorában invitálta a közönséget a vajdasági helyszínekre:

"Színházi, oktatási és szociális projekteken dolgozunk. A tabutémákat próbáljuk színházi formában megmutatni a nézőknek. Előadásaink végén rendszerint közös beszélgetést kezdeményezünk. A színház eszközeinek segítségével megpróbálunk szembemenni a kényes témákkal, ezáltal a felelősségteljes jelenlétet támogatjuk."

A sokszorosan díjazott társulat Kárpát-medence szerte játssza darabjait. Vajdaságba az AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT című előadást hozzák. Ez egy korábbi darab, már több mint ötszázszor láthatta a közönség - mesélte Fazakas Misi a Presszóban.

"Nyolc évvel ezelőtt tábort szerveztünk középiskolás fiataloknak. Arra kértük őket, hogy írják le azokat a témákat, amelyeket problémaként élnek meg a családban, a társadalomban, az iskolában. 12 fiatal 78 különböző problémát írt fel, és sok személyes történetet elmeséltek. Mi akkor úgy döntöttünk, jó lenne ezeket a történeteket szélesebb körben is bemutatni. Ebből kiindulva jött össze egy dokumentarista előadás, egy kicsit görbetükör, ami témaindító lehet."

Az előadás hossza nagyjából 1 óra, a nézőket utána interaktív beszélgetésre várják.

Vajdasági előadások:
december 4., 19 óra - Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
december 5., 19.30 - Szabadka, Népkör MMK
december 7., 19.30 - Zenta, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
december 8., 18 óra - Topolya, Művelődési Ház

Osonó Színházműhely
Magyarkanizsa
Zenta
Topolya

Most

16:14

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.