Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin/illusztráció

Vajdasági körúton az Osonó Színházműhely

2018.11.27
16:05
2018.11.27
16:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Szabadkán, Zentán és Topolyán vendégszerepel december elején a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Az Osonó egy független színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A műhely vezetője és rendezője, Fazakas Misi a Pannon Rádió Presszó című műsorában invitálta a közönséget a vajdasági helyszínekre:

"Színházi, oktatási és szociális projekteken dolgozunk. A tabutémákat próbáljuk színházi formában megmutatni a nézőknek. Előadásaink végén rendszerint közös beszélgetést kezdeményezünk. A színház eszközeinek segítségével megpróbálunk szembemenni a kényes témákkal, ezáltal a felelősségteljes jelenlétet támogatjuk."

A sokszorosan díjazott társulat Kárpát-medence szerte játssza darabjait. Vajdaságba az AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT című előadást hozzák. Ez egy korábbi darab, már több mint ötszázszor láthatta a közönség - mesélte Fazakas Misi a Presszóban.

"Nyolc évvel ezelőtt tábort szerveztünk középiskolás fiataloknak. Arra kértük őket, hogy írják le azokat a témákat, amelyeket problémaként élnek meg a családban, a társadalomban, az iskolában. 12 fiatal 78 különböző problémát írt fel, és sok személyes történetet elmeséltek. Mi akkor úgy döntöttünk, jó lenne ezeket a történeteket szélesebb körben is bemutatni. Ebből kiindulva jött össze egy dokumentarista előadás, egy kicsit görbetükör, ami témaindító lehet."

Az előadás hossza nagyjából 1 óra, a nézőket utána interaktív beszélgetésre várják.

Vajdasági előadások:
december 4., 19 óra - Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
december 5., 19.30 - Szabadka, Népkör MMK
december 7., 19.30 - Zenta, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
december 8., 18 óra - Topolya, Művelődési Ház

Osonó Színházműhely
Magyarkanizsa
Zenta
Topolya

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!