Ugrás a tartalomra

Vajdasági körúton az Osonó Színházműhely

2018.11.27
16:05
2018.11.27
16:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Szabadkán, Zentán és Topolyán vendégszerepel december elején a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Az Osonó egy független színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A műhely vezetője és rendezője, Fazakas Misi a Pannon Rádió Presszó című műsorában invitálta a közönséget a vajdasági helyszínekre:

"Színházi, oktatási és szociális projekteken dolgozunk. A tabutémákat próbáljuk színházi formában megmutatni a nézőknek. Előadásaink végén rendszerint közös beszélgetést kezdeményezünk. A színház eszközeinek segítségével megpróbálunk szembemenni a kényes témákkal, ezáltal a felelősségteljes jelenlétet támogatjuk."

A sokszorosan díjazott társulat Kárpát-medence szerte játssza darabjait. Vajdaságba az AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT című előadást hozzák. Ez egy korábbi darab, már több mint ötszázszor láthatta a közönség - mesélte Fazakas Misi a Presszóban.

"Nyolc évvel ezelőtt tábort szerveztünk középiskolás fiataloknak. Arra kértük őket, hogy írják le azokat a témákat, amelyeket problémaként élnek meg a családban, a társadalomban, az iskolában. 12 fiatal 78 különböző problémát írt fel, és sok személyes történetet elmeséltek. Mi akkor úgy döntöttünk, jó lenne ezeket a történeteket szélesebb körben is bemutatni. Ebből kiindulva jött össze egy dokumentarista előadás, egy kicsit görbetükör, ami témaindító lehet."

Az előadás hossza nagyjából 1 óra, a nézőket utána interaktív beszélgetésre várják.

Vajdasági előadások:
december 4., 19 óra - Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
december 5., 19.30 - Szabadka, Népkör MMK
december 7., 19.30 - Zenta, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
december 8., 18 óra - Topolya, Művelődési Ház

Osonó Színházműhely
Magyarkanizsa
Zenta
Topolya

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.