Ugrás a tartalomra

Vajdasági Magyar Festészet 2019

2020.01.08
14:00
2020.01.08
17:56
Forrás
Pannon RTV
Színes, egyedi és kiemelkedő alkotásokból álló kiállítás nyílt meg kedd este Szabadkán. A tárlaton vajdasági magyar festőművészek művei láthatók.

A kiállítást Topolyáról hozták el Szabadkára, és még két hétig tekinthető meg a Szabadegyetem kiállítótermében. Pesti Emma szabadkai alkotó harmadik alkalommal állítja ki alkotását a Vajdasági Magyar Festészet napja alkalmából megrendezett kiállításon. Elárulta: „Vászonra festek, akril festékkel. Szoktam kisebb kitérőket tenni, de főként ez az a technika, amit alkalmazok. Jellemző rám a táj, mint motívum, viszont absztrahálva.”

A kiállításon három generáció találkozik. Egy idősebb-, egy közép- és egy fiatal generáció - mondta nyitóbeszédében Zsáki István, a topolyai Art Galéria vezetője. Kiemelte: „A kiállítást úgy nevezném, hogy a remekművek találkozása, vagyis kiállítása. Ezeknek a művészeknek a képein lehet látni, hogy kísérik az európai festészetet, és ezek törekvéseit.”

A kiállítást Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta: „Azt hiszem, hogy az idősebb generáció annak tud örülni leginkább, hogy van utánpótlás, jó kezekben vannak a képzőművészek is, és jó kezekben van a vajdasági magyar képzőművészet is.”

A kiállítás még két hétig várja az érdeklődőket a szabadkai Szabadegyetem kiállítótermében.

Vajdasági magyar festészet
Pesti Emma
Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Szabadegyetem
Szabadka
Art Galéria
Topolya

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.