Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja Zentán

2021.10.15
07:29
2021.10.15
17:00
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar mozgókép napja kapcsán több városban is vetítéseket szerveztek. Csütörtökön Zentán is megtekinthettek az érdeklődök több alkotást.

Domány Katalin barátnőjével, Erzsébettel érkezett a vetítésre, ugyanis emlékezetes maradt számára a pár éve szintén itt vetített, vajdasági alkotók által készített Tutajosok címet viselő film, ezért a mostaniakat is izgatottan várta: „Az esték ilyen idős korban már unalmasak és szeretjük nézni a filmeket. Különösen most érdekel bennünket, mert itt vajdasági filmek lesznek, ezért szeretnénk megnézni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rendezvénysorozat főszervezője a magyarkanizsai Cinema Filmműhely, a zentai Alkotóházban megtartott vetítés pedig a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ társzervezésével valósult meg. Az esemény fő célja a kortárs vajdasági magyar mozgóképes alkotások nagyközönség előtt való bemutatása és népszerűsítése.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, Zenta: „Az a célunk, hogy ezt a hagyományt tovább folytassuk. Ezt egy fontos tradíciónak tartjuk. A filmművészetnek és a vajdasági kultúrának egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye, és ezáltal ápoljuk a filmművészeti hagyományt, ugyanakkor a kortárs vajdasági rendezők, színészek, dramaturgok munkáját is így bemutathatjuk az érdeklődő közönségünknek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai eseményen a közönség többek között megtekinthette az Egy csónakban - irány Tokió című filmet is. Az alkotást kollégánk, Herczeg Zsolt készítette a Pannon RTV több munkatársával közösen.

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja
Zenta
Hugyik Richárd
Herczeg Zsolt
Egy csónakban

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.