Ugrás a tartalomra

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja Zentán

2021.10.15
07:29
2021.10.15
17:00
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar mozgókép napja kapcsán több városban is vetítéseket szerveztek. Csütörtökön Zentán is megtekinthettek az érdeklődök több alkotást.

Domány Katalin barátnőjével, Erzsébettel érkezett a vetítésre, ugyanis emlékezetes maradt számára a pár éve szintén itt vetített, vajdasági alkotók által készített Tutajosok címet viselő film, ezért a mostaniakat is izgatottan várta: „Az esték ilyen idős korban már unalmasak és szeretjük nézni a filmeket. Különösen most érdekel bennünket, mert itt vajdasági filmek lesznek, ezért szeretnénk megnézni.”

A rendezvénysorozat főszervezője a magyarkanizsai Cinema Filmműhely, a zentai Alkotóházban megtartott vetítés pedig a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ társzervezésével valósult meg. Az esemény fő célja a kortárs vajdasági magyar mozgóképes alkotások nagyközönség előtt való bemutatása és népszerűsítése.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, Zenta: „Az a célunk, hogy ezt a hagyományt tovább folytassuk. Ezt egy fontos tradíciónak tartjuk. A filmművészetnek és a vajdasági kultúrának egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye, és ezáltal ápoljuk a filmművészeti hagyományt, ugyanakkor a kortárs vajdasági rendezők, színészek, dramaturgok munkáját is így bemutathatjuk az érdeklődő közönségünknek.”

A zentai eseményen a közönség többek között megtekinthette az Egy csónakban - irány Tokió című filmet is. Az alkotást kollégánk, Herczeg Zsolt készítette a Pannon RTV több munkatársával közösen.

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja
Zenta
Hugyik Richárd
Herczeg Zsolt
Egy csónakban

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.