Ugrás a tartalomra

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség idei díjazottjai

2016.12.21
11:12
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség idén is díjazza azokat a teljesítményeket, melyek a vajdasági és a Kárpát-medencei magyar közösségek megmaradásában, fejlesztésében és kulturális identitásuk megerősítésében vállaltak kiemelkedő szerepet
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség idén is díjazza azokat a teljesítményeket, melyek a vajdasági és a Kárpát-medencei magyar közösségek megmaradásában, fejlesztésében és kulturális identitásuk megerősítésében vállaltak kiemelkedő szerepet. Magyar Életfa díjban részesül Dormán László fotóriporter, újságíró, Faggyas József citeraművész és Hódi Éva nyugalmazott magyartanár és könyvtárvezető, valamint Silling István néprajz- és nyelvjáráskutató. A VMMSZ Aranyplakettel tünteti ki Pirityiné Szabó Juditot, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetőjét a Kárpát-medencei és ezen belül a délvidéki magyarság megmaradásáért végzett több évtizedes munkájáért. Plakett díjban részesül Regécz László művelődésszervező, Tóth Ágnes, a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület elnöke, Lőcsei Ilona szerkesztő, a csókai Rákóczi férfikórus és a 70 éves pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. Az elismeréseket a Magyar Kultúra Napja Délvidéki Központi Ünnepségén, Zentán adják át.
díjak
VMMSZ
Életfa
Aranyplakett
Plakett

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.