Ugrás a tartalomra

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

2012.09.22
19:35
A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóján egyszerre hajtunk fejet 1952 öröksége előtt, és ünnepeljük a ma is összetartó vajdasági magyar közösséget – mondta a mai palicsi ünnepségen Répás Zsuzsanna, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára
A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóján egyszerre hajtunk fejet 1952 öröksége előtt, és ünnepeljük a ma is összetartó vajdasági magyar közösséget – mondta a mai palicsi ünnepségen Répás Zsuzsanna, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség rendezte. A palicsi Szent Orbán-templomban istentisztelettel kezdődött a 19. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok. A rendezvényt 60 évvel ezelőtt szervezték meg első alkalommal. Az ünneplők a játékok hivatalos lobogójával vonultak be a templomba. A Himnusz eléneklése után Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke mondott beszédet, majd Répás Zsuzsanna, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára is köszöntötte az egybegyűlteket.



A szentmisét a keresztény egyházak képviselő celebrálták. Ezután nyitotta meg hivatalosan is Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Játékokat.
Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

Most

Népszerű