Ugrás a tartalomra

A Vajdasági Rádió és Televízió népi zenekarának koncertje Zentán

2017.12.16
11:57
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a karácsonyi előkészületek szellemében zajlott. A hangszeres kompozíciók mellett szóló énekesi produkciókat is megcsodálhatott a közönség.

Teltházas koncertet adott a Vajdasági Rádió és Televízió népi zenekara péntek este Zentán. A koncert három részből állt. Először a Vajdasági RTV népi zenekara lépett színpadra. Később csatlakozott hozzájuk Vitkay Kucsera Ágota is, aki régóta együttműködik az együttessel. Vitkay Kucsera Ágota, énekművész, Újvidék: „Általában magyar nótákkal, operettekkel és szerb városi dalokkal szoktunk fellépni. Ritkábban egy másik rádió zenekarával klasszikus zenéket, operaáriákat vagy pedig operettekből részleteket szoktunk előadni, vagy még klasszikus dalokat, szólókat is el tudnak játszani, illetve kísérni.”

A koncertet két zentai vállalat ajándékozta a város polgárainak. A zenekar vezetője úgy véli, szükség van a hagyományos muzsikára, hiszen mindinkább a modern zene kerül előtérbe. Mića Janković, a Vajdasági RTV népi zenekarának vezetője: „Ez a zene felejthetetlen. Mi a hagyományos zenénket ápoljuk, és természetesen a hangszeres zenét is. Ahogyan hallhatták, itt mindkét fajtát egyformán bemutattuk. Úgy vélem, nagyon jó, hogy megőrizzük térségünk hagyományos, igazi zenéjét.”

Az est folyamán színpadra lépett még Nevena Reljin az Aleksandar Dujin zenekar kíséretében, akik dél-amerikai ritmusokat hoztak el a Tisza menti városba. Emellett Milan Prunić is fellépett, aki a Vajdasági RTV népi zenekarával szerb dalokat adott elő.

népi zenekar
Zenta
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.