Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Vajdasági sikerek a Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón

2019.06.13
20:31
2019.06.14
18:01
Forrás
Pannon RTV
A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság pályázatán televíziós kategóriában a Pannon RTV csapata 2. helyezést ért el Herczeg Zsolt, Miskolci Renátó és Fleisz Miklós Múlt, jelen, jövő című alkotásával.

Vajdasági sikerekkel zárult az I. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó Visegrádon. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság három kategóriában írt ki pályázatot. Vajdaságba összesen négy díj került, televíziós kategóriában a Pannon RTV csapata, Herczeg Zsolt, Miskolci Renato és Fleisz Miklós filmje lett a második legjobb.

Fotó: Ótos András

Díjkiosztóval zárult az I. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó Visegrádon. A magyar nemzetpolitikai államtitkárság által kiírt pályázatra 130 pályamű érkezett. A legtöbb, 75 alkotás, írott sajtó kategóriában. Persze számos rádiós és televíziós munka is megmérettetett.

A második díjat a filmek kategóriájában munkatársaink, Herczeg Zsolt, Miskolci Renato és Fleisz Miklós nyerték el. Micsik Béláról készítettek portréfilmet, aki népzenész, hangszerkészítő és hitoktató egy személyben. 

Mohácsi Huba, főszerkesztő, Pannon Televízió: „Fiatal társaságról, három fiatal munkatársunkról van szó, és ez is nagy öröm szerintem az egész cég számára, hogy fiatal koruk ellenére is helyt tudtak állni a tapasztaltabb mezőnyben, tapasztaltabb kollégákkal szemben is.”

Az első helyezést Magyari Tekla és Simó Csaba érték el Kincsesék világa című filmjükkel, amelyben a székelyszenterzsébeti Kincses László református lelkészt és családját mutatják be.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Magyari Tekla, televíziós szerkesztő, Erdély: „Szerencsére nagyon gyakran találkozunk olyan közösségépítőkkel, akik ha nem is a világot váltják meg nagyon nagyban, de a kis helyi, apró szintjükön fantasztikus dolgokat művelnek.”

Ternovácz István Magyar Attilával, a Tanyaszínház elnökével készített beszélgetést. A zsűri rádiós kategóriában ezt találta a legjobbnak.

Ternovácz István, újságíró, Újvidéki Rádió: „Attila ebben az anyagban elmondja azt, hogy miként vette át a Tanyasznházat szépemlékű Soltis Lajostól, és hogy milyen küzdelmet folytatott azért, hogy mára a Tanyaszínháznak székháza, gazdag székháza legyen Kavillón.”

Írott sajtó kategóriában Markovics Annamária, az MTI belgrádi tudósítója, a Pannon RTV munkatársa nyerte el az első díjat.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Markovics Annamária, belgrádi tudósító, MTI: „Harmath Károlyt tartom egy olyan személynek, egy olyan hiteles személynek, aki az egyházon belül dolgozik, de nem kifejezetten úgy, hogy csak misézik, hanem tesz a szegényekért, kiadót vezet, lelkigyakorlatos házat vezet, kollégiumot vezet.”

Máriás Endre különdíjban részesült írott sajtó kategóriában. Ő a Vajdaságba való hazatérést és boldogulást mutatta be a zentai Mészáros Keceli Ágnessel készített interjújában.

Máriás Endre, újságíró, Magyar Szó: „Úgy gondoltam, hogy az ő példája egy olyan pozitív példa lehet mindannyiunk számára, amely valóban igazolja azt, amiről sokat beszélünk, hogy igenis lehet érvényesülni itthon is.”

A most első alkalommal rendezett médiatalálkozót és a pályázatot jövőre is szeretnék megszervezni és meghirdetni - hangzott el az eseményen. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Szerintem fontos az, hogy egymás között is a munkatársak meg tudják mutatni önmagukat. És nem is igaz az, hogy nem vagyunk kíváncsiak egymásra. Saját magunkra is mindig kíváncsiak vagyunk, egyébként szerintem az ember mindig saját magával vetélkedik elsősorban, de kíváncsi arra, hogy, egyrészt szeretné megmutatni magát, másrészt kíváncsi a munkatársainak a munkájára.”

Potápi Árpád János egyébként az ünnepségen a nemzetpolitikai államtitkárság nevében ötszázezer forintot adományozott Csúcs Péternek és Csúcs Máriának, akiknek televíziós kameráját az úzvölgyi katonatemetőben való forgatáskor a románok összetörték.

Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó
Visegrád

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.