Ugrás a tartalomra

A Vajdasági Szabadegyetemről jelentkezett a Pannon Rádió

2021.07.10
19:33
2021.07.10
19:51
Forrás
Pannon RTV
Előadások, műhelymunkák, csapatjátékok és esti programok - ezek voltak a fő elemei a XVIII. Vajdasági Szabadegyetemnek. A mai nap egyik különlegessége az volt, hogy a Pannon Rádió élő műsort sugárzott a helyszínről.

Az adai Urbán Nikolett első alkalommal vett részt a Szabadegyetemen. Nem csalódott, rengeteg pozitív tapasztalattal tér haza.

„Már nagyon sok barátom volt itt, a Szabadegyetemen, nem tavaly, hanem tavalyelőtt, amikor megtartották és mondták, hogy ez egy teljesen új életérzés, és nem tudják elmesélni igazából, hogy ez milyen, hanem el kell jönni és meg kell tapasztalni. Így is tettem, és nagyon jól érzem magam.”

Szombaton Dobrotka Katinka előadását hallhatták a szabadegyetemisták. A pszichológus témája a bensőséges kapcsolatok kialakítása volt.

„Törekedtem arra, hogy minél inkább több gyakorlati példát is behozzak az előadás során, kicsit volt ennek egy ilyen történeti előzménye, hogy hogyan is indult a pszichológiában a kötődésnek például a kutatása, hogy miért fontos a korai kötődés és ez hogyan hat ki a felnőttkori kötődésünkre. Szóval, próbáltam szemléltetni, hogy ez hogyan is alakul ki gyerekkortól felnőttkorig, és hogy mire érdemes odafigyelni a felnőtteknél.”

A Pannon Rádió csapata is kitelepült a Kátai-tanyára. Brasnyó Zoltán és Facković Melissza az előadóval és a főszervezőkkel is beszélgetett az élő rádióműsorban.

„Nekem ez mindig egy felüdülés, amikor ide eljövök, mert látom, hogy vannak még olyan fiatalok, akik igenis szeretnének tanulni és szeretnének tenni.
- Ugye minden évben lejöttök. Hogyan lehet minden évben újdonságot hozni ide a fiataloknak?
- Mindig mások a résztvevők, mások az előadók, mások a gondolatok, mások a témakörök, úgyhogy lényegében így.”

A szervezők nagyon elégedettek a résztevők érdeklődésével, az előadásokon és a műhelymunkákon való részvételükkel. Már az első napon látszott a résztvevőkön, hogy várták, hogy jöjjenek a Kátai-tanyára, a Szabadegyetemre - mondta el a VIFÓ elnöke.

Szollár Ádám, elnök, VIFÓ: „Az előadásokon láttuk azt, hogy különböző témák érdekelték őket, akár a pszichológiai jellegű, akár pedig a vállalatfejlesztés vagy vállalkozásfejlesztés. Maga a tanya és a körülmények látszik, hogy az embereket bevonzotta, és hogy a fiataloknak ez egy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség volt.”

A tizennyolcadik Vajdasági Szabadegyetem utolsó estéjén koncertek lesznek. A Sin Seekas és a Fingerbang szórakoztatja a résztvevőket.

Vajdasági Szabadegyetem
Pannon Rádió
élő műsor
Brasnyó Zoltán
műsorvezető
Facković Melissza
Szollár Ádám
elnök
VIFÓ

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.