Ugrás a tartalomra

Vakáció a halott utcában Óbecsén

2022.05.31
14:41
2022.05.31
16:41
Forrás
Pannon RTV
Negyedik bemutatójára készül az óbecsei Városi Színház keretében működő Becsei Színjátszó Odú, ezúttal Csukás István Vakáció a halott utcában című regényének az adaptációját viszi a színpadra a társulat.

A diákok ezekben a napokban teljes gőzerővel készülnek a premierre.

Szinte egész nap próbálnak az óbecsei Városi Színházban, bemutatóra készül a Becsei Színjátszó Odú csapata. Nem könnyű a próbák megszervezése a diákok iskolai és egyéb kötelezettségei mellett.

Krémer Martina, az Óbecsei Gimnázium tanulója immár harmadszor vesz részt a társulat munkájában. „Jó élmény és egy jó tapasztalat, a színjátszás magabiztosságot ad, ez egy jó hely és szeretek ide járni.”

Az óbecsei Rókus Zoltán a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának a tagja, négy évvel ezelőtt ő indította el újra Óbecsén a magyar nyelvű ifjúsági színjátszást. A darab rendezője egy könyvesboltban, véletlenül bukkant rá a Vakáció a halott utcában című, 250 oldalas regényre.

Rókus Zoltán, művészeti vezető, Becsei Színjátszó Odú: „Krimi, van benne hulla, rengeteg fordulat, és nem utolsósorban Csukás István írta, aki ehhez a műfajhoz nagyon ért és a gyermeki lelket meg tuja mozgatni. Amikor elolvastuk, akkor mindenkinek nagyon tetszett. A csavar a történetben ott van, hogy iszonyatosan izgalmasan és fordulatosan van végigvezetve a történet a regényben, ezt 20 oldalra leredukálni borzasztóan nehéz.”

A csapat egyik újonca Szirbik Zalán, a Sever Đurkić Általános Iskola tanulója, aki ugyan nem először áll produkcióval közönség elé, de színdarabban még nem játszott.

„Az én karakterem Jácint Vince, egy kicsit poénosabb korombeli gyerek. Az egész történet arról szól, hogy a gyerekek vakációzás közben fölfedeznek egy utcát, ami elhagyatott, onnan a lakók elmentek, mivel az utcát bontásra ítélték, és ott játszanak, majd találnak egy halottat, amiről a történet végén kiderül, hogy…”

Akit érdekel, hogy hogyan alakul a történet, az csütörtökön 19 órakor az óbecsei Városi Színházban megtartott bemutatón megtudhatja.

Óbecse
Becsei Színjátszó Odú
előadás
Rókus Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.